Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. január 3., vasárnap

Jön a hóhelyzet!

Az a mocskosul jó kicsiny kis honunkban, hogy nálunk mindig helyzet van. És ha nálunk helyzet van, akkor az bazi nagy helyzet! Ergo, nálunk mindig bazi nagy helyzet van. A nagyság soha nem csak az ok változó.
Most épp jön a tél. De ha már jön, akkor nem ám akármi! Lószerszámot! Nálunk telecske nem jöhet. Nem méltó az eme hon nagyságához.
Nagy honhoz nagy hó dukál. Még annál is nagyobb! Nem beszélek én a havas levegőbe! Olvastam remek elmék elmés elmélkedéseit. Azokat majd mindig idézőjelbe teszem, mert ekkora magvas gondolatokhoz én nem vagyok mérhető. Akkora magvasok, hogy ásógéppel sem lehetne akkora gödröt merítni mibe beültethető.
Akkora gödrök csak kiötlő és befogadó elmékben léteznek.
"Életünk legbrutálisabb tele közeledik."
Akik életük első telét élik majd meg, nekik hótziher! Amúgy meg ... Nanemá!
Amiket leírnak, jósolnak, előre látnak a nagy látnokok ... most tényleg én lennék az ország legöregebb muksója aki már látott életében telet? Ha csak a két hétre előrevetített hómennyiséget adom össze, és feltételezem az mind meg is marad, az alig haladja meg a harminc centit! Amikor én láttam telet, akkor egy délután esett ennyi, reggelre meg annyi, hogy az egész megye egy szánkódomb lett és úgy csúsztunk volna át Zalába ha ott meg nem nagyobb. Akkora volt a hófal, hogy a varjak guggolva repültek az ég alatt, olyan hideggel hogy a szomszéd kutyája eltörött a kanyarban és akkora téli széllel amitől még a függőlegesen ledobott hógolyó is átesett a második szomszédba.
Most meg ugye erre a kétheti harmincra riogatnak, hogy "olyan tél vár ránk, amilyen eddig még soha!" Ha az előre vetített kétheti szelet összeadom sem ad ki egy normális orkánt, a legnagyobb meg egy nap amikor veri az ötven kilométert óránként. A pusztító! Kissé árnyalja annak az ötvenes napnak a rettenetét, hogy akkor még éjjel sem fagy. Nappal meg pláne nem! ... "és bekövetkezik a “jégkorszak”!"
Az hát! Jégkorszak.
Sid, Motkány, Diego, Dodó és a többiek már ott állnak a Schengeni határnál! Hát nem kell beengedni őket! A migráns az a jégkorszakban is migráns! Megvédjük a lefagyott Európát! Legfeljebb néhány napig nem egymást ekézzük, hanem a havat. Ha lesz.
Na de a rettenet ha bekövetkezik mégis, annak hatása lesz csak iszonyatos!
"A meteorológusok szerint tavaszig elhúzódik majd a kőkemény tél" ... Ennél tényleg lefagytam! Mint a jégkorszak. Torkomig kúszott a rettenettel átitatott jeges rémület!
Uram, ki magára hagytad megfagyott nemzeted! Hát igaz lehet ez? Létezik ekkora szörnyűség s iszonyat? ... Egészen tavaszig tél lesz?
"úgy kell készülni, ahogyan eddig még soha! Megnőhet a fűtésszámla, a villanyszámla,"
Rá nem jöttem volna! Akkor eddig is a tél lehetett annak okozója, hogy minden év eme időszakában több lett a gázszámlám mint megelőzőleg? Egészen logikusnak hallik.
Akkor viszont tovább megyek. Aki fával fűt annak meg hamarább elfogy a tűzre való.
Na! Na! Bölcs vagyok mint Salamon vala! Ugye?
Oszt még tetézi a fejtegető! "most aztán senkinek nem javasolt a nyári, illetve a “kombinált “gumi használata!" Szent igaz! Mert ha nem így lészen akkor összecsúsznak a dolgok. meg az autók. De nincs itten vész! Át kell ülni egy másikba.
Na már most! A fentebb említett "kombinált" csak szleng. Az tulajdonképp a négy évszakos. Az meg éppúgy nem javasolt mint a nyári. Mert akkora lesz a tél, hogy innenttől kezdve van nyári gumi, három évszakos és a téli! Bevésni!
Közbevetem, az tényleg igaz, hogy egynémely hányaveti balfaroknak nem ártana az agyába beilleszteni ezt a gumi kérdést -ne csak akkor jusson eszébe ha a farkára kell ráhúzatni-, no meg azt sem ártana nekik bevésetni: -öcsém, ha nyáron nem tudtál autót vezetni akkor hóban sem! Pláne nem! Vágod?
Legszörnyűbb számomra azonban a drámai végkifejlet. "ez a tél tavasz közepén érhet véget!" Csúcs! Most akkor mégsem tavaszig tart, hanem tovább? .... Megszívtuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése