Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. augusztus 4., vasárnap

Toldi és Gárdonyi iskolák (ami látszik)

2019.08.03. de. 09 h környéke
Kaposvár Toldi tagiskola

Nehogy az egyoldalú bemutatás vádja érjen, hát körbefényképeztem. Égtájak szerint van négy oldal. Abból egy tűnik úgy, mint ami kész.
A többi oldal nem tűnik késznek, majd nagyon nem tűnik annak. Ha belevihetek egy kis cinizmust, akkor van még két oldal a lent és a fent. A lent nem látszik, kivéve a talajszinten elhelyezett -helyenként rendezettnek tűnő, helyenként meg nem- kuplerájt. A fent megint csak nem úgy tűnik mint ami kész. Helyenként még bezsaluzott a koszorú, másutt meg kilóg a peremen az ideiglenes tetőként felrakott ck lap. De minek magyarázom? Ott van minden a fotókon!
Én azt nem állítom, mert nem vagyok építési vállalkozó, hogy itt nem lesz tanítás szeptember eggyel, de azt meg pláne nem állítom, hogy lesz!

Íme egy újabb sorozat, húsz képből.
Ennek két érdekessége is vagyon. Az egyik az, hogy jó néhány olyan fotót is tartalmaz amelyek belül készültek.
S mert belül is készültek, hát a képek szerzőjét nem kívánom megnevezni, ezért is nincsenek feliratozva!

A másik "érdekessége", hogy ezek láttán kissé módosítanom kell a hozzáállásom. Jelesül azt, én azt nem állítom, hogy itt nem lesz tanítás, de ha lesz akkor sok öröm nem lesz benne, sem pedagógusnak, sem diáknak!

Tudom, tudom! Az építők csodákra képesek!
Itt azonban szombaton délelőtt kilenckor senki nem feszült meg a csodagyártáson. A fülem hallatára telefonált a kissé már fáradt és ideges éjszakás biztonsági őr, hogy küldjenek helyette valakit, mert melós nem jött, idézem: "nincs itt senki"! Megnyugtató ez a nyugodt hozzáállás nem?

Ha ugye ebben a suliban szeptember eggyel tanítás lesz, akkor addig nincs már harminc nap sem, és akkor azzal nem is számoltam, hogy a tanítás nyugodt megkezdéséhez a pedagógusoknak már, nagyjából huszadikától meló lenne! Kemény meló!
Huszadikáig pedig van vissza 17 nap, mert a mai elveszett!
Én úgy emlékszem, hogy amikor a rabszolgatörvényt feszegette az ellenzők tábora, mint kiderült teljesen hiába, akkor pont azért feszegették, mert nem volt benne szó szabad szombatról sem, és tán még az Úr napjáról sem mint pihenőnap!

2019.08.03. du. 15 h környéke
Kaposvár Gárdonyi tagiskola

Kívülről nézve, tán a helyzet egy fokkal jobbnak tűnik. Rendezettebb benyomást kelt az épület környéke. Nincs akkora rendetlenség, viszont elképesztően sok még a beépítetlen anyag. Az épületen is látszik. Ott van a képeken. Az látszik, hogy semmi nincs kész, minden félkész.

Annyira nem egyszerű dolog ezt az épületet körbejárni mint a Toldit, de azért megoldottam. Belül persze itt sem jártam, kívül munkavégzést nem láttam, bentről visított egy flex. Ha betartják a munkavédelmi előírásokat is, akkor két ember is lehetett odabent és egy legalább melózott.
Azért ez a visszafogott létszám is kevésnek tűnik a csodához!

S akkor jöjjön egy faktor, amivel eddig még nem számoltunk a munkálatok eredményes befejezéséhez, és tanévkezdés sikeres megkezdéséhez.
Az időjárás!
Az utcafronti részt még simán fényképeztem, néhány perc múlva a park felőli részt már szakadó esőben! Elnézve a tetőről fityegő fóliákat, hát ....!

Tudom, zavaró tud lenni a képkockák gyors váltása. A fotók egyesével is megtekinthetők, az: -Ez is Kaposvár fotóalbumban.

Ez a bejegyzés azért készült, és azért ilyen sok fotóval, mert az iskolák körüli anomáliákról már igen sokan beszélnek, több írás is megjelent, de gyanítom kevesen vették a fáradtságot, hogy saját szemükkel győződjenek meg a valóságról!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése