Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. augusztus 22., csütörtök

356 millióért susnyás, parlagfű és illegális szemétlerakó?

2019.08.21. Kaposvár
Kaposvár Füredi úti Iparterület
Infrastruktúrális Fejlesztése
355,79 milliónyi vissza nem térítendő
Projekt: Top 6.1.1-16-KA1 - 2017-00001

"A munkák várhatóan 2019 őszén fejeződnek be"

Az idézet hordozza a linket ahol megtekinthető az idézetet tartalmazó egész oldal.

Amúgy erre a projekt számra rákeresve meglehetősen szegényes az információ. Van egyszer a már idézett és belinkelt Széchenyi 2020 oldal, oszt a Kaposvár megyei jogú város hivatalos ügyeinek weboldalán (link!) a 192/2008-as és 182/2005-ös önkormányzati határozatok, melyek a "keresett oldal nem található" információt hordozzák! Bőbeszédű!

Meglehet található még valahol eldugva információ, de ezen kezdeti sikerek után keresse meg az aki oknyomozó újságíró! Én csak egy blogot írok!
Hanem a fotók beszédesek!
Belelendültem a fotózásba, bejártam a terület nagyját, ami egyrészt a volt Hunyadi János Laktanya területe, másrészt a laktanya és a Volán telepe közt elterülő volt katonai gyakorlótér.

Bejártam amennyire bejárható! Bozótvágó kard nélkül, jelentős része járhatatlan! A valamikori lőtérnél elfogott a nosztalgia egy fekvő tüzelési testhelyzet felvételéhez, de értelme semmi! Akkora  a gaz, hogy állva is legfeljebb egy elefánt látszana ki!

A számos fotót szétbontottam. Külön mozgókép blokkban van a terület látképe a műútról. Ez a felemelő látvány köszönti a Kaposvárra érkezőket és ezzel köszön el a város azoktól kik a Balaton irányába hagyják el a várost!

Egy másik blokkban vannak a belső területen készített képek, a susnyás, a gaztenger, a parlagfűvel erősen szennyezett gazrengeteg, az áthatolhatatlan bozótrengetegben és a nyakig érő vegyes gazban húzódó utak, rejtett betonplaccok a még kevés megmaradt műtárgy, de inkább csak a nyoma.

És egy harmadik blokkba helyeztem át az illegális szemétlerakás képeit, pusztán csak azért, hogy valami szépsége megmaradjon a bemutatott -a szemetelőket nem számítva- őserdei idillnek, a természet visszahódító erejének. Burjánzik a növényzet lágyszárú s fásszárú egyaránt! Kialakulóban van egy ősvadon!

Természetesen, a számos képkocka egyesével is megtekinthető a: Ez is Kaposvár (link!) című fotóalbumomban. Jó szórakozást kívánok hozzá!

Az igazságoz hozzátartozik, hogy azt a részt amit nem takar a düledező romkerítés és a méretes bozótos, sűrűsödő erdő, nagyjából a volt laktanya első részét, azt gondozzák, legalább nyírják. A többi, és az a jelentősebb terület, az elfeledett.

Megjegyzem, azokon az elhanyagolt, elrejtett részeken, megterem a város parlagfű pollenigényének zöme!

Nos kérem! Kérdések merülnek fel a projekttel, a vissza nem térítendő pénzzel, a területtel, a látvánnyal és még sok mindenféléről. Bennem bizonyosan.

A zöld, a tiszta, a rendezett, az egészséges (parlagfű), az élhető Kaposvár!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése