Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2023. március 2., csütörtök

Hú de kurvára unom már a témát

Alezredes ... rugózik a fél ország

Ezen az egész főtiszti sztorin rugózik kis túlzással a fél ország. De ha annyi nem is, a fideszgyűlölők kemény magja, és a mémgyárosok kreatív magja bizonyosan.

Nekem viszont csak az jut róla eszembe amit a háborús veterán mondott a haverjának a kuplerájban: -mindhiába hasztalan ha itt állok fasztalan.
S hogy miért is?
Nos azért, mert ez a mai hazai politikai és közélet már egy kupleráj, tele politikailag teljesen elkurvult "ribanccal" és tele töketlen bámészkodóval.
Mert most sem a lényeg a lényeg. Az alezredes egy erősen mellékszál.
Egy amúgy jelentéktelen mellékszál, akire -felesége okán- vad lendülettel rácsusszant az internet rémesebb népe mint soproni mikulás az ereszcsatornára.
Pedig hát nincs új a nap alatt. Ilyen hirtelen jött főtisztség bizony volt, most megint van, és gyanítom lesz is még. Semmi rendkívüli. Csak nem szokványos.
Jómagam is ismerek olyan főtiszteket (igaz már nem aktívak) akik a civil létből átbotlottak a főtisztségbe. Nem mondom, hogy mint katonatiszt nem rándult meg a szemöldököm néhányszor, viszont mert a törvény és a rendelkezések lehetővé teszik, hát ennyi. Miért ne élt volna a kinevező és a kinevezett a lehetőséggel ha egyszer oka volt? Mert biztosan volt. 
No de! Mint mondottam, mint katonatiszt rángott kicsit a szemöldököm, de miért ráng és habzik ennyi ideig a had- és egyenruha viselésben nem érintett drága jó civil társadalom szája? Nincs más téma? Nincs más ennél súlyozhatóbb kérdés?
Példákat okádnék: -a máig le nem zárult pedagógus kérdéskör, az egészségügyi reform címszó alatt futó történések, a szárnyaló árak a "szárnyaló" gazdasággal, stb., stb.
Részemről pont szarok bele, hogy eggyel több a tartalékos alezredes!

Bocs, hogy csak egy veterán tábornokot találtam illusztráció gyanánt -de még lehet majd aktuális- ő legalább bizonyára keresztény, ha vörös színű is a keresztje.

Ha úgy gondoljátok, hogy ezt vitaindítónak szántam, hát tévedés. Viszont ha az lesz azt sem bánom, mindaddig amíg kulturált mederben folyik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése