Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2023. március 18., szombat

Luca volt az a szúnyog ... (idén kész lesz)

2023.03.16.    Deseda

Impozáns látvány. Pláne az lesz, ha majd el is készül végre. Tegnapelőtt jártam ott, ha mára kész ... (ez itt a "röhögés" helye) ... akkor elnézést kérek. Már a két part közt ível a járófelület.
Közt. A hidaknak része a hídfő, anélkül nem egészen problémamentes a feljutás. Az még nincs. A hidaknak része a korlát is, mert anélkül meg a rajta maradás nem biztos hogy problémamentes. Az sincs még.
Viszont van, lesz még vele meló. Rengeteg.
Mert oszt ugye, vissza volna még a meder és terep rendezése is. A mederbe még mindig bent van az ideiglenesen (remélem nem mint az oroszok) állomásozó munkatöltés. Úgy mint bevert vas támfalak, töltőföld, műanyag háló, murva és betonlapok. A víz már erősen követeli az áthaladást, így jó szakaszon átfolyik a töltés fölött. Így biztosan izgalmasabb lesz kiszedni. Csak azért "pofázok", mert két hete -akkor még sokkal alacsonyabb volt a vízállás- egy ott dolgozó bennfentes azt mondta, pár nap is elkezdik kimerni. Nem sikerült. Bár kivettek egy igen csekély szakaszt és mennyiséget. A kiszedett elemeket és trutymót újfent a parton deponálják tehát lesz még meló rogyásig az elszállítással, partrendezéssel.

Ha valaha is minden kész lesz, vajon mennyit kell várni a szalagvágásig? Nem kis logisztika az sem, összeszedni vagy egy tucat olyan embert is -plusz ollót- akiknek jó eséllyel semmi közük nem volt, és nem is lesz, a projekthez ámde jól mutatnak a fotókon. Szerintük. Az arborétumba jutás innét még várat. Besétálni változatlanul nem lehet -itt az újabb tavasz-, de legalább sikerült a horgászokkal is jól kibaszni. Mostanság már erősen munkaterület, vaskordon zárja le a parti sávot, így a Magyaregres felőli partszakasz csak az erdőn át kerüléssel (jó nagy és húzós kerülő) érhető el. Még azt sem tudom javasolni, hogy vigyetek a botok mellé egy kosarat is és befelé gyűjtsetek gombát, mert ugye ez az időszak még nem igazán gombaszezon. No de! Fel a fejjel! Luca volt az a szúnyog amiről a régi híd kapta a nevét. Úgy készül ez mint a Luca széke. Addigra biztosan átadják, december 13 a napja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése