Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. július 1., hétfő

A cigaretta ...

A trafikmutyi néven elhíresült törvényalkotási és végrehajtási Fidesz módiról már elmondtak mások szinte mindent.
Erre szokták felénk mondani: - a többit majd az őrsön!
Közben olvastam nemegyszer a "szokj le róla" felszólításokat!
Nos, én nem fogok itt a leszokás mellett kampányolni, mert egy bagóst felesleges agitálni mivel a leszokás tényleg fejben dől el, ha nincs motiváció, marad a cigi.
Csak elmesélem, én miként szoktam le. Rövid leszek.
Egyes szakértők szerint leszokott dohányos nincs, csak épp nem gyújt rá. Akárcsak az alkoholista.
Mások szerint egy év után leszokottnak tekinthető a delikvens. ..... Ez utóbbi biztosan nem igaz.

Én azt szoktam mondani, az első tíz év nehéz, utána egyre könnyebb. na jó! Ez persze túlzás. Az eleje kritikus, azután nehéz, de néhány hónap s már csak néha ugrik be a rágyújtanék. Én már hét esztendőn vagyok túl. Ok. Tárgy.

Cigizni jó? Hm! Én is azt gondoltam ...
Elmesélem most röviden a történetem. Nem osztom az észt, csak elmondom.
2005-ben kaptam infarktust.
Pont előtte egy héttel minthogy leányom a fővárosba költözött albérletbe és megkezdte az egyetemet. Aznap Őt vittem kötelező vizsgálatokra amikor engem elkapott.
Végignézhette az egészet -rohammentőt, stabilizálást, ahogy helikopterre pakoltak- és láttam rajta a kétségbeesést. Az Ő látványa volt ..... az első!
Pécsen a műtőasztalon -míg katétereztek és felhelyezték a két sztentet- beszélgettünk az operációt vezető orvossal, közben megengedte hogy nézzem a beavatkozást.
Láttam a saját szívem belülről, láttam a hiba okát.
Közben szó szót követett, az is szóba került, egy hét múlva költöztetném leányom és kezdi meg tanulmányait. Erre azt mondta a doki csendesen: -ezt most megúszta, ha leteszi a cigit, akkor az unokáit is viheti majd Budapestre, egyetemre.
Ez a mondat volt ..... a második!
Két nap múlva kijöttem a kórházból 08. 30-án én vittem Mariannt Budapestre, segítettem beköltözni az albérletbe és ... azóta nem gyújtottam rá!
Nemrég voltam felülvizsgálatokon, állapotom hét év óta változatlan. Kardiológiailag.
Amúgy pedig, én azt mondom, sőt!

6 megjegyzés:

  1. És a "sőt" a lényeg!! ;-)

    VálaszTörlés
  2. Nem voltam nagy cigis, de mégis, néha elkapott a kisördög. Pedig el vagyok tiltva némely betegségem miatt. Aztán pár hónapja olyasmi történt velem, amikor is fogadalmat tettem valakinek, és azóta, hiába is kínálnak, mert nem szegem meg. Csak azért írom ezt, mert TÉNYLEG A FEJBEN DŐL EL ! Bárcsak a kishúgom is így érezné,és tenne egy fogadalmat, egy olyant, ami szent előtte...biztosan nem szegné meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor tarts ki és állj ellent a kisördögnek! Segíts húgodnak megtalálni, vannak, kiknek kell a rávezetés.

      Törlés
  3. Én nem dohányoztam soha. Eddig még infarktusom sem volt. A sokkjaimat kávéval kergetem ki magamból, illetve ez írást használom erre. Már ha éppen nem tudok bringára ülni.
    Igazából lattam 14 évesen nagyapát sírva könyörögni a kórházban. A lábujját nem hagyta levágni, de zavartságában az 'aqua destillata' injekciótól is megnyugodott.
    Végiggyötrődtem apám végét, akinek az egyik tüdejét vették ki, meg műanyagra cserélték a szívéhez vezető vérereket. Most itt van még Béla félholtan, és ő is egyik cigiről a másikra gyújtott.
    Ez a veszély engem így nem fog elérni, és gratulálok a döntésed végrehajtásához!
    No, és mit szólsz a takarékszövetkezetek 'államosításához'?
    Az volt a hír, hogy az állam bevásárolja magát, és több hitelt tudnak nyújtani a takarékok.
    A takarék szövetkezetek azért nem bankok, mert csak a betétesek pénzének erejéig hitelezhetnek.
    Most viszont az állam - ugye a jegybankon keresztül, ami már minden, csak nem nemzeti - kiadta a kezéből az utolsó belső felhalmozott értéket.
    Itt minden kormány csak arra jó, hogy a nemzeti vagyont megszüntesse?
    Mekkora infarktus kell egy kormánynak ahhoz hogy letegye a saját 'cigarettáját'?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is legyen soha! kerüljön el,azt kívánom!
      Mit szólók ...?
      Engem lenyűgöz az időpont megválasztása. Szinte nem is foglalkozik, foglalkoztat senkit. Sem tévét, sem rádiót, sem írott sajtót. De még a parlamenti nagy felháborodásokat sem látom, avagy az emberekét. Szépen megbújtatták és elslisszant a Tavares-jelentés árnyékában.
      Nekem nem sok illúzióm maradt, úgy gondolom megvan már az a kör, kiknek kell az a hitelezés, ha egyelőre nem is név szerint van meg.
      Talán az MSZP megkapta azt az infarktust három éve, jövőre ki kellene osztani emerre is.

      Törlés