Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. július 11., csütörtök

A hülyeség mértékegysége

Álmomban nem gondoltam volna! Ha erőltetik sem hiszem el, ő lesz a befutó. Pont ő. Hujber.

Na jó. Kezdem elölről, Kezdem távolabbról.
Volt egyszer egy "kolléga", azért idézőjeles mert szerencsére csak tartalékos képző után csöppent a nyakunkba és emiatt rövid időt töltött az idegeink lecincálásával s ahogy jött, úgy szivárgott el.
Azért mégsem. Nyomot hagyott.

Rövid, de annál dicstelenebb pályafutása alatt kiérdemelte, hogy ő lett az etalon.
Mint mintapéldány, ő lett az állandó is. A hülyeség mértékegysége! Tőle eredeztetve új időszámítás kezdődött a hülyék megítélésében.
Ő mint mértékegység (1Gar) volt a kiinduló alap. A hülyeség mértékegysége!

De végül is a SI mértékegységrendszerbe nem tudott beépülni. Volt , van, lesz jelentkező az űr betöltésére. Idehaza meg pláne! Minap olvastam, idézem: "Magyarországon az egy főre jutó hülyék száma, kettő!" Azért csak nagyhatalmi pozíciókra törekszünk általában ... Ebben is!
Most azonban zavart érzek az erőben. Hujber beelőzött mindnek s már utcahosszal vezet. Szinte szárnyal! Büszke magára. Elégedett. Nagyképű. Flegma. Beképzelt. Öntelt. Ja! És kurvára el van szállva magától!
Közbevetőleg.
Javasolnám a felsőoktatás vezetői felé, hogy kicsiny hazánkban ezentúl ne csak "Diplomaosztó" legyen ünnepélyes keretek közt, hanem "Diplomafosztó" is!
Visszakanyarodva.
Azt hiszem Hujber megérdemli hogy bevonuljon a történelemkönyvekbe és a mértékegységrendszerbe. Javaslom a hülyeség mértékegységét: 1Hujb-ban meghatározni s nemzetközi elfogadtatására megtenni a szükséges lépéseket!

Azért van ennek egy igen-igen csúnya oldala is. Hujbernek igaza van! Abban, hogy ő színész marad! Ha ilyet egy amúgy "normális" ember tesz, azonnal alátolják a lapátot s csúzlival lövik utána a már nemlétező munkakönyvét! Hujber meg dicsekszik vele, büszke magára és színész marad.
Megint idézek. Régi kollégától szinte klasszikussá vált mondást.
Hujber olyan, mint: "a jó harcos, igen hülye, nagyon bátor, de nagyon jó közelharcban!"

1 megjegyzés:

  1. Ha jól emlékszem, akkor Hofi mondogatta, hogy milyen nehéz jó poént kitalálni, aztán jön egy külsős, és dől belőle természetesen.
    ... de mondhattam volna Forgács Gábort, aki találkozott a saját karikatúrájával.

    VálaszTörlés