Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. november 4., hétfő

"Áll a kereszt!"

"Rákapcsolódtam" a parlamenti közvetítésre, majd a híradóra, majd posztokat kezdtem el olvasni, azzal együtt hozzászólásokat, belelapoztam néhány újságba ... Gyűlölet, gyűlölet, gyűlölet folyik ...

Áll a kereszt! ... Valóban! ... Az is, meg a miénk is.
A miénket mi vettük magunkra, magunk is vethetjük le!

Elhoztam ezt az írást s képet ide, teljes egészében! Mert ide való, ehhez való! Mert nem a gyűlöletről szól, nem azt közvetíti. Így is lehet!


Innét a teljes terjedelmében áthozott írás, csak a tördelése lett más:

-"Megcselekedte! Ő meg! Acheron néven.
Én csak így ismerem. Mert így akarja, s én tiszteletben tartom akaratát.
 De kezdjük az elején.
"Élet s halál" címmel posztoltam egy rövid történetet s hozzá képet. A teljes írásért kattints a linket hordozó címre, de idézek itt belőle a gyorsabb tisztánlátás kedvéért.
Íme:
Már lefelé jövet -másik úton jöttünk le, mint mentünk felfelé- bukkantunk erre a fának támasztott fakeresztre. Valami jobb érzésű ember támaszthatta fának a kidőlt és a bevésést már gyengén olvasható kikorhadt öreg keresztet. A felirat szerint Tégely Jánosnak állított emléket.
Emígy olvasható:
"Tégely János védkerület alkalmazott
ezen a helyen életét vesztette szolgálat teljesítés közben."
Azon a napon ez volt az utolsó felvétel. Az természet megmutatta a halált is.
Nem tudtam kideríteni, hogy mikor élt, szolgált s halt Tégely János. Nem akadtam nyomára a neten. Valamelyik archivált erdészeti szaklapban bizonyára nyomára lehetne lelni, de évszámok nélkül nehéz. Helyben kellett volna megpróbálni kideríteni, de elmulasztottam, arra gondolván, hogy akinek emlékkeresztet is állítottak annak csak a nyomára lelek valamerre hisz a net mindentudó. Tévedtem. Azért bízom benne, egyszer kiderítem -vagy valaki a segítségemre lesz benne- és abban is bízom, valakik talapzatba ágyazzák egyszer azt a keresztet, mielőtt megint ledől és végleg elnyeli az erdő.
Élet s halál ura, tudója és őrizője a természet. Ez a kereszt pedig egy olyan embernek állíttatott, ki a természetet szolgálta. Szolgálta a sírig. Ott élt s halt.

Ezt követte a "Vannak még ...!" címen posztolt írásom, hol beszámoltam acheron nemes szándékáról. Itt is linket hord a cím, kattints rá mert én csak egy mondatot hozok el onnét.
"Engem is nagyon foglalkoztat a kereszt, amióta láttam. Rá fogom szánni magam, és talpra állítom, hogy az unokáink is láthassák."

S megcselekedte! Áll a kereszt!
"Megtörtént. Augusztus 17-én a keresztet felállítottuk újra. Favédőszerrel is kezeltük, még állni fog egy darabig. Méretet is vettünk róla, hogy adott esetben újra elkészíthető legyen. A súlya meglepően nagy volt, a pontos méretet nem ismertük, így állítható tartót kapott, a betonkockát zsákban vittük fel." (acheron)

Kérésemre volt szíves s egy képet is küldött róla. Úgy gondolom, én mindent elmondtam mit kellett. Ő (Ők) mindent megcselekedtek mit kellett, sőt sokkal többet!

Általában nem izgat, most viszont nem bánnám, ha ez a híradás sokfelé eljutna, sok szem látná, sokan olvasnák, értenék és vinnék tovább!-"

Ha legközelebb a Rám-szakadékot mászom, tán ott is áll majd egy kereszt.

                                             Kövecs Gergő tűzoltó hadnagy
                         ezen a helyen életét vesztette szolgálat teljesítés közben


4 megjegyzés:

  1. Igen, sajnos már ott is állhat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos. Jövőre megállok ott egy tisztelgésre.

      Törlés
  2. Szép történet. Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. S még reményeim szerint nincs vége. Írtam ... s válaszra várok. Ha megkapom, megírom. Enyém a megtiszteltetés!

      Törlés