Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. november 27., szerda

"Hazaárulók"

"Hazaáruló!" Ezen titulus bátor osztogatása megint kiverte nálam a biztosítékot. nem először és abban is biztos vagyok, nem utoljára.
Most egy felhívásban. A Demokraták Hálózata egyesület és az Egységfront mozgalom alkotmányos ellenállást hirdetnek.

Emígy kezdik nyílt levelük:
"Tisztelt Országgyűlési Képviselők! Országgyűlési Pártok Vezetői és Tagjai! ÖNÖK HAZAÁRULÓK!"

Kész! Padlót fogtam! Ezek a demokraták?
Felőlem! Akkor én az sem vagyok!
Bár a fenti sorok (megszólítás) -annak ellenére hogy nem engem szólítottak meg- arrafelé terelgettek, hogy ilyen szemetet el se olvassak, azért megtettem. Nem elemzem. Minek? ... "Hazaárulók"! . Ez az egyik legnagyobb létező bűn, tehát odavágni valakinek a legnagyobb sértés. Senkivel, ismétlem senkivel nem tudok egységet vállalni, ki "hazaárulóz". Ergo hiába olvastam el, mert bár sok dologgal -ebbe az érintett dolgok levélbéli megfogalmazása nem mindig értendő bele- egyet is értenék a levél tartalmából, a nyitás miatt .... az egész társaságot!
Nem ártana mindenkinek, ki bátran él eme formulával és bátran osztogatja eme titulust, ha kissé elmerülne a jogban és tisztázná mi is a hazaárulás és mellé azt is, mi a jogállamiság? Pihenésképp vegyék mellé a szólásszabadság írott s íratlan szabályait. Figyelemfelkeltőnek csak annyit, a szólásszabadság nem egyenlő azzal, hogy mindenki azt mond, ami épp a nyelve hegyére csúszik. Tehát! Tehát a demokráciát is tanulni, szólásszabadságot is tanulni kell, a tanuláshoz meg ész kell!
A levélbéli megszólítás minden képviselőnek, minden párt vezetőjének, sőt tagjának szól. Átgondolta ezt a fogalmazó? ... Nem hiszem!
Akkor akik őket oda beszavazták, ők a felbujtók és bűnsegédek? ... Ugyan már!

8 megjegyzés:

  1. Az is lehetett volna a cím, hogy "Uraim viselkedjünk". Nem éppen demokratára vall, hogy mindenkit lehazaárulóz. Nincs az a kitétel, hogy tisztelet a kivételnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Barátom! Lehetni lehetett volna, csak róluk nemigen ugrik észbe nekem az "Uraim". Valóban. Ha visszatekintünk, valóban nincs kivétel.

      Törlés
  2. Miért is van az, hogy én már meg sem lepődöm az ilyesmin?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na? Vajon miért is? ... Azért! És Ön (Ön sem) mégsem nyert. Sőt!

      Törlés
  3. Ja, és a lényeg: nagyon tetszik a mellékelt kép!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek örülök. No meg hogy itt vagy!
      Arra gondoltam, mikor kitettem, mégis csak Mária országa! Látszik?
      Szentendrén fotóztam.

      Törlés
  4. Elárulni, vagy kiárulni?
    Én már elvesztettem a naivságomat. Nem tudok meglepődni, ha ezeket a szavakat olvasom. Biztosan vastag a bőröm.
    Amikor eladták a politikusaink az energiatermelő halózatainkat, külföldre, akkor még csak ostobáknak véltem őket. Ma már érzem, hogy enyhe volt a kifejezés.
    A tapló gomba butasága.
    Csakhogy. Ez az energiarendszer a kőolajon nyugszik javarészt. Tehát, mint a gomba, lebontott egy korhadó építményt, és ha kibújik egy hosszabb fűszál a közelében, majd a harmatcsepp összegyűjti rá a napfényt egy pontba, felgyújtja, hogy porrá ég, meg vele a korhadék is.
    Indulhat majd az új élet a fűszálból, és a földben nyugvó életképes magokból.
    Semmi sem örök, csak a változás.

    VálaszTörlés