Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2014. november 9., vasárnap

Csuha terítéken

Rég volt már néhány jó vicc. Jó! Még akkor is jó, ha esetleg van kinek szakállas. A szakállas is lehet jó. Mint most én. Jó, jó! Csak szőrös. Szőrös, de még nem szakállas. Tehát már a javulás útjára léptem? Majd ha .... Minek erre a kis időre? ... Szóval inkább a viccek. természetesen kedves barátom volt a beszállító!

A pap és a buszsofőr egyszerre kopogtatnak a mennyország kapuján. Kijön Szent Péter, röviden elbeszélget velük, majd beengedi a buszsofőrt. A pap fölháborodva kérdezi:
 - És én? Engem, aki egész életemben Isten szavát hirdettem, nem engedsz be? Hogy lehet ez?
- Hát úgy, hogy amíg te prédikáltál, mindenki aludt. Bezzeg amíg a buszsofőr vezetett, addig mindenki imádkozott!

A vasárnapi mise végén így szól a pap a gyülekezethez:
- Van egy jó és egy rossz hírem! A jó hír az, hogy van elég pénzünk a templom tornyának a megjavításához. A rossz hír az, gyermekeim, hogy mind a ti zsebetekben van.

Két pap beszélget:
 - Szerinted feloldják végre a cölibátust?
 - Szerintem azt már csak a gyerekeink érik meg.

Egy háromgyermekes család ül a templomban a vasárnapi misén. Keresztelőt is tart a pap, ezért az első sorba ültek, hogy a gyerekek jól lássák, mi történik. Amikor a pap a szentelt vizet önti egy kisbaba fejére, az ötéves Marika odafordul apukájához:
- Apu, mire való ez? Agymosás?

A szerzetes kimegy a hegyekbe sétálni és elmélkedései közben hirtelen kibukkan a sűrűből egy grizzly. Elkezd rohanni, a medve utána. Látja, hogy semmi esélye már, ezért letérdel és elkezd imádkozni:
- Istenem add, hogy ez a medve irgalmas keresztény legyen!
Isten meghallgatta imáját, a medve letérdelt és elkezdett magában beszélni, miközben az égre nézett: - Édes Jézus légy vendégünk, áldd meg amit adtál nékünk, ÁMEN!

Csuha a terítéken. Csuhé! Nem akartam senki vallásos érzületét megsérteni, de elnézést sem fogok kérni, mint ahogy a rendőr viccekért sem fogok a rendőröktől és a Móricka viccekért sem a Mórickáktól!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése