Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. november 25., szerda

Redva

2020.11.25. Kaposvár

Azért ez durva! Nem? Szerintem nagyon az. Bizonyára mindenki felismeri a fotón lévő tárgyat, de a biztonság kedvéért, ez egy szelektív hulladékok befogadására hivatott (eredetileg kék színű) utcai hulladék gyűjtő. Magyarán, kuka.

Fotózhattam volna belőle sokkal többet is, vagy épp fekete műanyag edényt is, avagy fémet is. Mind így néz ki, árnyalatnyi különbségekkel.

A rárakódott kosz, szenny látványos.
Olyannyira látványos, hogy bőven kiérdemli a redva néven jelzett magasabb fokozatot.
Redva, avagy dzsuva néven jelzett fokozat a: nagy kosz, ragacs, ..... illetve indulatszó is.

"Azt a redvás életbe!"
Látatlanban is lefogadom, hogy a város és a lakossági hulladékok elszállítását végző cég közt kötött szerződésben szerepel az utcai hulladéktároló edények bizonyos időközönként mosása, fertőtlenítése. Azt is látatlanban, hogyha az szerepel, akkor a város azt ki is fizeti. Akkor is kifizeti, ha meg sem történt.
A látvány ellenére rákérdezek: -megtörtént?

Fokozzam? A város pénze eredetileg kinek a pénze? Hová folyik el az a pénz? Pénzünk. Például a redvába. No persze! A pénznek nincs szaga. "Azt a redvás életbe!"

2 megjegyzés:

  1. A lakókon is sok múlik.
    Ha eljössz a Toldi utcába a 2-4 társasház kukái minden héten le vannak mosva.
    Valamint klórmésszel fertőtlenítve is.
    A város pénze természetesen más kérdés és nem mindegy hogy hova folyik el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, a lakókon is sok múlik. Csak én egyre kevésbé vagyok annak híve, hogy elvégezzünk számos olyan feladatot amiért amúgy fizetünk. Egyre kevésbé vagyok híve, mert a gesztus nem nyer viszonzást.

      Törlés