Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2022. február 3., csütörtök

Hát ez "halálos"

"Vírus ajánlatunk."
Ez így eléggé durva.
Csak itt, csak most, csak önnek, csak önöknek ... mindenkinek. Kissé már morbid.
Jó,jó! Tudom. Nem az volt a szándék. Rossz az aki rosszra gondol.
Én biztosan rossz vagyok, mert sokat gondolok "szeretett" kormányunkra -és "hőn szeretett nemzetvezetőnkre"-, az meg ugye rossz.

No pont ezért lepett meg, hogy egy vírus nem szerepel ezen a kiadványon.
Azt úgy hívják nemzeti szocializmus.

Miként jött ez a sorba? Úgy, hogy rendszeresen a szélsőjobb környékén sertepertél a mi kormányunk és a vezetőik. No meg még sokan.
Legutóbb például ... Még hivatalosan be nem vallott erős meglepetés, hogy egy magyar bank adhatott hitelt  Marine Le Pen szélsőjobboldali francia politikus kampányára.
10,6 millió eurót, ami most 3,7 milliárd forint.
Ne, ne, ne! Senki ne mondja, hogy ez magánügy, meg ez a pénzintézet "dóga", mert bár normális helyeken az volna, de normális helyeken ez meg sem fordul egy pénzintézeti vezetés agyában. Nem mellesleg: vigyázó szemük mindenre vetik onnét fentről.

Annak ismeretében, hogy Marine Lö Pen egyszerűsített, ámde közérthető és sokak számára nem vitatott besorolása náci, és az, hogy senki nem akart a kampányára pénzt adni, szóval ezek figyelembevételével ez egy eléggé erős üzenet a magyar választóknak. Nálunk mi a reakció? Semmi? Ki hördül fel? Majdhogynem, senki.

Pedig ez, ez az üzenet a választók felé, egy igazán veszélyes vírus egy olyan országban mint a miénk. Egy olyan kommunistába oltott fasiszta szemléletű kormánnyal -érzékeny lelkületűeknek ám legyen maffia kormány- és holdudvarával, fanatizmusukban elvakult támogatóikkal mint ami nálunk tombol.
Beszédes azért a csend is, a felhördülés hiánya. Miért van ez? Részint mert megszoktuk, részint mert igen sokaknak sajnos imponál a fasizálódás, mert bele van kombinálva a baloldali és jobboldali mozgalmi jegyek és szembeszáll a liberális demokráciával. Nos, a vírus már itt van jó ideje és terjed. 
Csak most, csak mindenkinek, ... csak még 2 hónapig ha ez nem kell. Ez kell? Nem kell? Ha nem kell, hát ez ellen már van egy jól bevált "vakcina".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése