Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2023. június 2., péntek

Haldoklók harca

 

Nem kíméli őket az élet.
Keményen nekiesnek a ragadozók, felzabálják az értékes részeket, marad a fej a szarvak, a csápolás.
No és az ösztön a harcra.
Míg csápolni tudnak addig megragadnak bármit és szorítják, préselik kimúlásig.

A harc lételemük.
No de ki akar már velük birokra kelni? Az értéktelen részekért? A fejért? Ugyan!
Még a trófeáért, a szarvakért, sem érdemes. Az agónia tart ameddig tart.
A fej még irányítana, a csápolás szakadatlan fogyasztja az energiát, megragadnak mindent. Egymást is ha úgy hozza a sors. Sőt!
Ha úgy hozza a sors, akkor még utoljára feltámad a harci ösztön, mindent beleadnak egy utolsó, egy halálos szorításba, míg ki nem múlnak.
Sokáig haldokolnak, tán nem is észlelik, hogy mi az mi hiányzik, vagy tán azt remélik újra teremtődik, vagy tán meg lesznek nélküle is? Mint Münchhausen lova. Még tán ennének, innának is bár nincs hova mert kifolyik. Pocsékba megy minden mi bemegy.

Volna, van, lesz még hely itt újabb torzóknak. Csak hát van amelyik még a levegőben verdes, van amelyik még nem nőtt akkorára, hogy felszálljon és felzabálhassák.

Jöhet rájuk egy szebb világ? Nem. Ezekre soha. Mikor még van potrohuk (tömegük) akkor is csak arra van eszük, hogy egymást letaszítsák, szakadatlan harcban állnak, ha nincs kivel akkor büszkén szárnyalnak kicsit majd lent végzik. A haldoklók csápolásán.

Most kivételesen külön hangsúlyozom, nagyíts rá a képre! Ha esetleg, egy kisebb képernyőn átsiklana a szemed felette. Nem csak díszítő elem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése