Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2023. augusztus 23., szerda

Nem kell mindent benyalni

2023.08.23.  Kaposvár

Az elmúlt héten, és ma is, belefutottam egy ismeretlen szerző "művébe", mely fotó természetesen terjed a közösségi hálón mint minden ami megkérdőjelezhető.

No nem a mérés eredménye kérdőjelezhető meg, mert azt mutatja a szám, hanem a körítésként hozzácsapott szövegek hitelessége. Ezen mérés számsora (856g) számos okból kijöhetett amiben benne van a hibás mérés (számos oka lehet), a véletlen kiszóródás, a csomagolási hiba, de sajna a szándékos uszítás lehetősége is.

1kg (1000g) kristálycukor az ennyit nyom a mérlegen (1008g), 2kg kristálycukor pedig ennyit (2016g), feltéve ha jó a mérleg, jó felületen áll, sértetlen a csomagolás és ha a mérést végző nem akar hamis hírt generálni. Amennyiben nem ennyit mutat a mérleg akkor keresni kell a valódi hibát és amennyiben valóban ekkora az eltérés akkor vissza kell vinni a boltba.
Talán mondanom sem kellene, bizonyítanom meg pláne nem, hogy 3kg (3000g) kristálycukor az 3021g a mérlegeléskor, 4kg (4000g) pedig 4028g a mérleg kijelzője szerint.

Mindezt csak azért jegyeztem, mert szerettem volna szemléltetni, nem kell mindent benyalni, felszívni ami megjelenik a közösségi hálón, mert annak valóságtartalma koránt sem biztos. Sajnos. Vannak elképzeléseim, hogy egyesek miért használják a közösségi hálót hamis, elferdített dolgok terjesztésére, de az egy annyira hosszú "értekezés" lenne amibe inkább bele sem fogok.

Egy azonban biztos. Ennek a rendszernek annyi a bűne, hogy teljesen felesleges hamis híreket kitalálni és azt megpróbálni rájuk kenni. Inkább a valót kellene végre befogadni, megérteni, feldolgozni, majd aszerint cselekedni. Az efféle marhaságok visszaütnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése