Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. május 13., vasárnap

Szegénység? ... Az nincs. (Beszélgessünk)

Minap olvastam egy eszmefuttatást, ahol az illető egy emberrel történt beszélgetését követően arra a véleményre jutott, hogy hazánkban tulajdonképpen nincs is szegénység, nincs szegény ember, csak elégedetlenek vannak, elégedetlenek azzal azzal amijük van.

Ezen érdemes elgondolkodni , nem?
Például ezek az emberek itt a fotókon nem szegények, mert van ugyan valamijük -én ugyan azt nem tudom mi az a valami- de azt keveslik.
Ha az anyagiakat tekintem annak a valaminek amijük van, hát én marhára nem tudok azon csodálkozni, ha keveslik!

De ők akkor a meglévőik keveslése mellett nem szegények? Magyarán elégedetlenek?
Tán csak nem oda lyukad ki az eszmefuttatás, hogy telhetetlenek? Oktalan morgolódók?

Nem értem az efféle okoskodást! De az hagyján, hogy nem értem, de igen veszélyesnek is tartom. Mert az efféle okoskodás gyakorlatilag azt sugalmazza, hogy jó itt minden, mindenkinek megvan mindene, a hatalom jól teljesít, tulajdonképp semmi tennivalójuk már nem maradt. Csak hát mi ezt nem értjük meg, mert egy telhetetlen mindig többre vágyó önző népek vagyunk és csak keressük azt a csomót a kákán.

Rengeteg dolog jutott eszembe ama eszmefuttatás olvastán. Annyi minden, hogy leírnom is sok volna, no meg hát közte olyanok is amiket meg nemigen publikus.
A nyomdafesték tűrése miatt.

Persze én azt nem állítom, hogy a meglévő szegénység kizárólagos okozója ez a rendszer, de azt igen, hogy ez a rendszer az eltelt nyolc évben semmit nem tett a szegénység csökkentéséért, a szegényekért. Ez a rendszer (nevezzük NER-nek) egy szociálisan totálisan érzéketlen tákolmány.
És ez csak rosszabb lesz! Minden jel arra mutat!

Beszélgessünk!
Akarsz efféle és hasonló témákról, a NER-ről, a fennálló hatalomról, az ellenzékről, az ellenzékiségről, a tennivalókról beszélgetni? Akarsz tenni valamit?
Ha mást nem is, de legalább elgondolkodni a problémákon, a gondolataid, ötleteid kimondani mások előtt is akik szintén ezen gondolkodnak, vitáznak, akik keresik azt az utat, miként is lehetne a jelenlegi és a majd leendő politikusokat kicsit más gondolkodásra serkenteni, jobb irányba terelni, netán egyeseket érdemi munkára serkenteni?
Beszélgessünk? Akarsz beszélgetni? Akarsz ezzel tenni? Akarsz cselekvővé válni?

Ne gondolj itt nagy és súlyos dolgokra! Csak egyszerű beszélgetések, gondolatcserék, ezzel a gondolatbörzével mondhatni okosodni, mert több agy többet lát!
Ne gondolj itt nagy és súlyos dolgokra, összeesküvésekre!
Pusztán csak arra, hogy ez az ország, ennek az országnak az állampolgárai -te is- ennél sokkal többet érdemelnek! Sokkal többet érdemelünk mint a NER pénzhajhász, kincsvadász urai általi elnyomás, kizsákmányolás, lenézés, pökhendiség, semmibe vétel, szociális érzéketlenség, gazemberség, tolvajlás, az ország kifosztása.
Akik tulajdonképp, a saját gazdagodásukat leszámítva, magasról tesznek mindenre és mindenkire -rád is, az országra is, Európára is- akiknek az egyéni érdekei felül állnak jogalkotáson, jogon s igazságosságon, felül állnak demokrácián, jogállamiságon, szabadságon.

Beszélgess velünk!
Vagyunk itt páran kik már beszélgettünk, vitáztunk, keressük a megoldást. Beszélgess velünk. Gyere el a következő beszélgetésre, hallgasd meg a jelenlévőket, mond el a véleményed. Ha akarod. Ha nem, tudom én, hogy idegenek közt nem egyszerű, akkor csak légy ott, hallgasd és gondolkozz el. Oszt ha eljössz a következőre, majd elmondod akkor, mert akkor már nem leszünk idegenek!
Ne riasszon a pártoskodás! Ezeken a beszélgetéseken többeknek van pártszimpátiája, többeknek kötődése is, másoknak meg nincs, megjelennek, megjelenhetnek helyi pártokhoz köthető politikusok is. Ez így jó! Az együttgondolkodáshoz kellenek az ő gondolataik is, tudásuk, ismeretük, rutinjuk, rálátásuk. Ezeket hozzák! Nem párteszmét. Az együttgondolkodást, összetartást, összefogást nem kezdhetjük kirekesztéssel.
Beszélgess velünk!
Ha tenni is akarsz, nem csak beszélni róla, akkor ne vesd el megtapasztalás nélkül a lehetőséget. Ha velünk voltál, beszélgettél velünk és nem jössz többé azt majd biztosan tudod indokolni. ha el sem jössz, az egy kihagyott lehetőség!

Kezdetnek tán már sok is voltam. De jövök még ebben a témában. Megígérhetem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése