Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2021. november 14., vasárnap

Rothadó tetem a játszótéren

2021.11.13. szombat Kaposvár
Holnemvolt játszótér

Egy már alaposan oszlásnak indult rothadó madártetem a játszótér területén!

Nem mondom, hogy nem verte ki a biztosítékot. Ez most nagyon. Főleg, mert eszembe jutott, hogy egy hete a Városligetbe mentünk az unokával ... patkányokat kerülgetni.

Itt pedig a rengeteg szemetet, no és a már említett dögöt.

Egészen elképesztő állapotok.
Ne higgye senki azt, hogy vadászok ezekre az állapotokra. Eszem ágában nincs! Szíves örömest fotóznék sokkal szebb dolgokat, állapotokat ebbe a blogba is -ahogy a másikba meg is teszem-, csak hát megakadályoz benne a gondos városvezetés.

Ne kezdje nekem senki azzal, hogy: -mert a rókák ... Ne. Csúnyát fogok rá válaszolni. Ki kell üríteni a szemeteseket és kora reggel át kellene nézni a "birtokot". Ezt is. A többit is.

Ja! Hogy azzal munkahelyek teremtődnének? Ez volna a kisebb baj, de ugye akkor fizetni is kellene a munkavállalónak.
Utóbbi lehet a rohadt kellemetlen.
Sajnos nagyon úgy néz ki, ha nincs közmunkás, akkor semmi nincs. Illetve dehogy nem. Akkor "kupleráj" van.
Kosz, mocsok, szemét, patkányok, rothadó dögök és ... " a virágos Kaposvár."

Nincs annak a dögnek valami közegészségügyi vetülete?
Még az is lehet, hogy mérgezés, vagy súlyos betegség -teszem azt madárinfluenza- szegte röptét. Kezd ez a város a rengeteg problémájával egy elhanyagolt, gondos gazda nélküli "mocskos kupleráj" lenni.

Idézőjeleztem a kupleráj szót, pedig nem kellett volna, hisz a várost, az utóbbi időszakok látképei, tapasztalásai után, azt kell mondjam, politikai prostituáltak igazgatják akik ráadásul a kemény pénzeikért még a szolgáltatást sem teljesítik kielégítő szinten.
A polgár fizet, oszt ahová meg megy, ott szopás! Magad.
Magad uram, ha nincs szolgád, mert ugye ez a vezetői garnitúra nem szolgál, csak sápokat szed, úrhatnámkodik, és bármi is kerül szóba, cselekvés helyett járatja a pofáját.

4 megjegyzés:

  1. Nem ezzel akarlak vigasztalni, nem is ezért írom de: nagyon sok helyen így van. A lényeg, hogy egyesek a pénzt felvehessék. Lehetőleg teljesítmény nélkül, mert úgy az igazi. Száll a mani, mint a sült galamb, csak a szájukat kell eltátani. Nem ilyen életre vágytunk, nem ezt érdemelnénk, bár még mindig sokan elégedettek vele. Igénytelenség? Beletörődés, vagy nem törődömség? Mindegy, de nagyon nem jól van ez így!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos minden szavad igaz. Így látom magam is.

      Törlés
  2. De tegyük hozzá, hogy az emberek sem vigyáznak semmire...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tény. Lásd a rengeteg szétdobált szemetet. Az apróbb hulladékokat (zacskók, stb.) le sem fényképeztem.

      Törlés