Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. szeptember 20., csütörtök

"Bohócköpet" -5-

Tudom, tudom. Geszti malmára hajtom a vizet. Ő az értelmi szerzője a reklámkampány sorozatnak. A fű .... Az ég ... Az élet ....
De ha egyszer nem bírtam kihagyni!
Amúgy pedig az élet szép! Nem?
Ugyan, ugyan ..... mire lenne a vita?
Gondolj csak a:

-mondjuk a volt magánnyugdíj vagyonodra,
-vagy esetleg az elszállt devizahiteledre, hiteledre,
-gondolj a jó magyar forint erősségére, stabilitására,
-gondolj az elmaradt fizetésemelésedre, a fizetésed értékcsökkenésére, az inflációra, az emelkedő árakra, a kirívóan magas áfára, a kemény jövedéki adókra,
-úgy általában is gondolhatsz az új adókra,
-esetleg gondolhatsz az üzemanyag árakra, vagy az autópálya díjakra, a megemelt illetékekre, emelkedő rezsiköltségekre, soha nem csökkenő fizetnivalóidra,
-vagy gondolhatsz az egészségügyi ellátásra, a gyógyszerárakra, a hálapénzekre is,
-ha már itt tartunk, gondolj a korrupcióra is, a zsebszerződésekre, az áfacsalásokra, a kenőpénzekre, a nyugtaadás elmaradására, a feketemunkára, a pártok elszámolatlanul elszórt milliárdjaira,
-gondolj a közbiztonságra, a működőképessége határán billegő rendőrségre,
-de gondolhatsz az elvett nyugellátásokra, a rokkantakra, az állandó létszámleépítésekre, a nem csökkenő munkanélküliségre, a létre nem hozott munkahelyekre, a közmunkásokra, a munkanélküliekre,
-gondolj a képviselőidre, a milliomosokra, a  milliárdosokra és arra hogy szerintük te meg tudsz élni havi 47 000-ből,
-sőt! egyes barom szerint heti 10 000-ből még félre is lehet tenni!

Mit mondjak még? Mire gondolj? Végeláthatatlan a lista.

Gondolj az elmúlt két évre is. Arra, hogy mit vettek el tőled és mit kaptál helyette?
Gondolj kicsit előre is. Mit fognak még elvenni? Mert el fognak. Elveszik, mert kell nekik!
Ha végiggondoltad, akkor gondolj arra, még négy évre a nyakadra akarnak ülni. Sőt!
Még többre!
Még többért. A tiedért, az enyémért, a miénkért!
Pedig van megoldás. Hallgass az eszedre és szavazz! Ha kell regisztrálj csak azért is és szavazz csak azért is!
Mert az élet szép! Csak néha tenni is kell érte.
.

9 megjegyzés:

 1. Igen regisztrálni kell, mert aki nem megy szavazni az pont arra szavaz, amire lehet nem is akar.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pontosan! Ráadásul, mivel a szavazás titkos, ezért mindenkinek csak saját maga előtt kell a döntését felvállalni.

   Törlés
 2. Idő hiányában nem követtem kellő képpen az elmúlt időszak eseményeit. Annyit vettem ki az egészből, hogy a kettős állampolgárság miatt szükséges ez a regisztráció, hogy szavazni tudjanak a külföldön élő magyarok.
  Tudtommal eddig is szavazhattak a külföldön tartózkodó, magyarországi lakhellyel rendelkező állampolgárok. Vagy már nem muszáj magyarországi lakhellyel rendelkezni, elég az állampolgárság?
  Nem zavar a regisztrálás ténye, csak éppen nem értem szükségességét. Az alkotmány szerint, a szavazás alanyi jogunk.
  Ha magyarként Magyarországon élem napjaimat, itt adózom, itt tartanak nyilván, akkor miért kell kérelmeznem ezt a jogomat?
  A regisztálás módja viszont meglep.
  "Magyarországon élő magyar állampolgárként háromféleképpen lehet regisztrálni 2013-tól: a jegyzőnél személyesen vagy levélben, illetve az ügyfélkapun keresztül. A törvényjavaslat két adminisztratív nehezítést tartalmaz: egyrészt levélben csak szeptember 1. és 15. közt lehet bejelentkezni (ráadásul a levélnek szeptember 15-ig meg is kell érkeznie a jegyzőhöz). Másrészt kistelepüléseken, ahol közös önkormányzati hivatal működik, csak heti két munkanapon kell biztosítani a lehetőséget." (HVG)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez az igazi kamu duma! "kettős állampolgárság miatt" Már az sem hiszi el, aki bizonygatja. Kósa Lajos is feszengett míg ezt bizonygatta, látszott rajta, már nem bírja el a képe a saját és a pártja által rákényszerített hazugságokat. A végére megfeszült "szegény" mint a kredenc ajtó. Annyi bátorsága viszont nincs, hogy igazat mondjon, vagy kiszálljon az egészből.

   Törlés
 3. Még szerencse, hogy az élet akkor is, és "csakazértis" szép! Tehetnek bármit, (ameddig lehetőségük van rá), mégis van, amit senki nem vehet el tőlünk. Aki el akar menni szavazni, az elé görgetett sziklán is át fog mászni. Kérdés, hogy mindez elég lesz-e?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csak összefogással lehet elég, s pont ezt akarják minimálisra szorítani azzal, hogy már 200! aláírással is indulhat szinte bárki.

   Törlés
  2. Hááát, ha tehetnek bármit, .... akkor tehetnének egy szívességet is. :)
   Most speciel még arra gondoltam, küldök nekik rávalót, azon vehetnének egy éles kanyart és elhúzhatnának rajta a büdös ... Vagy mint a vadkacsák. Félmagasan és jó messzire.
   Bocs! nem bírtam kihagyni. :)

   Törlés