Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. szeptember 27., csütörtök

Összefogás?

Na ez az, aminek a megvalósulásában én már nem nagyon hiszek. Vagy ha lesz is, nem lesz teljes körű, nem lesz tartalmas és nem lesz hiteles. Nekem már most sem hiteles. Kezdem azt hinni, az ellenzékben lévő pártok nem is akarják leváltani a kormányt hanem csak építgetnek, próbálnak erősödni. Vonatkozik ez a nem szeretem sejtésem az új csoportosulásokra, a civil csoportosulásokra is.
Hogy is akarnák leváltani? Hogy is akarnának kormányozni?
Ahhoz olyan programot kellene hirdetni, ami homlokegyenest más, mint a kormányé és nem csak más, de hihető is.
Nagyon hihető, elfogadható és vonzó program kellene.


Ehelyett mi megy? A duma! A mutogatás! A felesleges ....!
Ez így nem fog menni. Azzal nem lehet választásokat nyerni, hogy kiáll egy párt és fennen hangoztatja: -ha ilyenek a feltételek, hát így kell nyerni!
Amúgy ez igaz. Csak kevés. Kurva kevés. A feltételek valóban adottak, de tenni kellene mellé valami vonzót. Ami vonzza a választót, beviszi a fülkébe és szavazóvá teszi. Sőt! Majd még hamarább meg beviszi a hivatalba és regisztrálóvá teszi. Ha lenne miért?
Jelenleg a választó mást sem hall, minthogy a kialakult és a még kialakításban lévő feltételek mellett a Fideszt nem lehet legyőzni. Legfeljebb ha összefogással. Tulajdonképp a kormányzó párt is ezt mondja és az ellenzékiek is. Kinyilatkozta a Fidesz is, nem fél sem az MSZP-től, sem más párttól. Önmagában nekik egyik sem ellenfél.
Ennek az összefogásnak a szükségességét szajkózzák az ellenzéki oldal pártjai és csoportosulásai is. Mondják és mégsem teszik.

"Nem tudnak mást csinálni a pártok, ha ezt az utat választják, mint a másik rovására definiálni és erősíteni saját magukat. Aztán amikor már mindenki be van kenve sárral a másik által -ők meg aztán megerősödtek, ahogy ezt mondani szokták- akkor odaállnak a választóik elé, kiemelik a partnert a sárból, akiről csöpög a lé és azt mondják, na, most ővele együtt fogunk működni."  (Kuncze Gábor)

A dolog, szerinte így nem megy, nem fog működni. Szerintem sem.
Ez az út, a vereség előre megírt forgatókönyve alapján kikövezett út.
Akkor hát jó utat kívánok mindenkinek!
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése