Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. október 2., kedd

"Bohócköpet" -6-

Segélyplafon!
Inkább segélypofon!
Találtam egy példázatos írást, annak elolvasását követően már nincs is mit hozzátenni. Ha meg mégis lenne? Azt meg a jólneveltségem tiltja leírni. Ideteszek nektek belőle kis idézetet, a végére meg a forrást az írás teljes elérhetőségével ... oszt gondoljon mindenki amit akar. Vagy amit bír!

"Születésétől fogva, 36 éve gondozza, ápolja testi és szellemi súlyosan fogyatékos fiát egy 56 éves anya az otthonukban. Ketten élnek így. A szociális törvényben biztosított ápolási díj összege 38 350 Ft/hó.
Az anya egészségi állapota is olyan (csak próbáljuk meg elképzelni az elmúlt 36 évét), hogy közgyógyellátásban részesül, ez havonta 6000 Ft.
A család lakásfenntartási támogatásra is jogosult, melynek összege 5600 Ft/hó.
Így az anya havi jövedelme 49 950 Ft. A tervezett segélyplafon 40 000 Ft, azaz a kormány szerint eddig havonta 9950 forinttal többet kapott az édesanya, mint az szükséges és indokolt lett volna.
Hát most elveszik.

A fiú 27 900 Ft/hó rokkantsági ellátásban részesül. Ezzel ma az egy főre jutó jövedelmük 38 900 Ft/hó. A segélyplafon bevezetésével ez 33 950 forintra csökkenne."
.................................
Az idézőjelek közé szorított írást a C-PRESS hírügynökség lapjáról vettem, ott olvashatjátok (katt rá) eredetiben és teljes terjedelmében.
.

8 megjegyzés:

  1. Elvből nem kívánok senkinek sem rosszat.Annak sem, aki esetleg sokat ártott nekem. De most azt kívánom, hogy csinálja végig ugyanezt, ugyanannyiból az, aki kitalálta. Csinálja végig úgy, hogy nem panaszkodik, csak teszi amit a fenti édesanya... És éljen....

    VálaszTörlés
  2. S mindezt a "KERESZTÉNY"DNP lobogója alatt! Hogy ezek nem hívők,max. vallásosak, az tuti. Vagy még sose olvasták a bibliát, vagy a templomban nem hallják meg a prédikációt.Szabadon: "ha neked valamiből kettő van, add a szegényebbnek, szeresd felebarátodat mint magadat, ne gyűjtsed a földi javakat...." Hogy nem sül le a bőr a pofájukról!A nyomorba süllyesztik a sok, amúgy is szerencsétlen családot, s önelégülten, pöffeszkedve hülyítik tovább a népet (már akit még lehet).Egy másik névtelen

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem sül le, de érzik ... azért akarnak sokakat elszigetelni a szavazófülkétől.

      Törlés
  3. Elképesztő, amit nap, mint nap, látunk és hallunk, és valóban nincs már mit hozzátenni. Mindig, és mindenhol a szerencsétlenek "húzzák a rövidebbet". Elgondolkodtató kérdés volt egykor: hogy lehet elvenni attól, akinek nincs? Hát így! Közben attól félek, hogy ez még csak a kezdet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is attól félek ... Tenni kell. csak egy "X".

      Törlés
  4. Szívből remélem, hogy nem igaz a hír. Legalább is nem így. Hanem csak a jogtalanul felvetteket, az egészséges munkakerülőkét csökkentik :-(((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ember míg él ... Viszont a számok, meg a tények makacs dolgok.

      Törlés