Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. december 10., kedd

Hallottad?

Én már igen. Csak magamtól nem ugrott be.
Mint a jó diák. Tudtam, csak elfeledtem.
Szerencsére a szállító kisegített és beszállított. Épp időben. Olyan rohadtul nem vagyok humoros kedvemben néhány napja, hogy már csak egy vicc hiányzott! No de, ez vicc?

Jeruzsálemben, egy öregúr minden áldott nap kimegy a Falhoz. Immár hatvan éve! Erről tudomást szerez a .... riporternője. Érdekli a dolog, elmegy hát a Falhoz, majd azonosítja a bácsit mialatt az imádkozik. 45 perc múltán az öreg megfordul, és elindul. A riporter odamegy hozzá, hogy interjút készítsen vele:

-Bocsánat uram. Rebeka .... vagyok a .... -től. Hogy hívják Önt ?
-Móric .... -válaszolta az ember.
-Mióta jár őn a Falhoz?
-Körülbelül hatvan éve.
-Hatvan éve!? És miért imádkozik?
-Imádkozom azért, hogy zsidók, keresztények és muzulmánok között béke legyen. Imádkozom azért, hogy ne legyenek háborúk és szűnjön meg az emberek közötti gyűlölet. Imádkozom azért, hogy ne legyen éhínség sehol a világon...
-És mit érez, most, 60 év után ?

-Mintha a falnak beszélnék...

6 megjegyzés:

  1. Csak humorral lehet elviselni a csőstül jövő napi szörnyűségeket. Ne feledd Hofi szavait szabadon idézve: Nyugi, a humorodat ne veszítsd el, azt nem tudják tőled elvenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogynem! A humorérzék is elveszthető, vagy átalakul példának okádék szarkazmussá! Hogy a szemük állna meg mint a sült keszegnek!

      Törlés
  2. Kellett, kellett már ez, még akkor is, ha az igazságtartalma miatt, már nem is nagyon tudunk rajta nevetni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd kérek a szállítótól olyanokat, amelyeken lehet kacagni! Feltett szándékom, hogy a Szeretet Ünnepe okán az idei esztendőre félresöpröm a politikát. "Kell egy kis áramszünet ...." Ha már Jóska barátom felemlegette Hofit.

      Törlés
  3. Most már tudom, honnét a mondás, hogy :"A falnak is füle van."

    VálaszTörlés