Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. december 6., péntek

Tisztúúúlj!

Nem is értem! Most tulajdonképp mire is a háborgás? Ha elnöklő "úr" bévonul hát tessék felállni! Ez a minimum. Különben is, az igaz hogy az ő kedvéért kell felállni, de nem neki szól a köszöntés. A választópolgárok közösségének!

Idézem a tervezetet: "az Országgyűlés ülésének "kezdéseként az ülést vezető elnök elnöki emelvényre érkezésekor az ülés résztvevői felállva köszöntik a választópolgárok közösségét.
Amennyiben a köztársasági elnök részt vesz az ülésen, az ülésterembe érkezésekor az ülést vezető elnök felszólítására az ülés résztvevői felállva köszöntik."

Tessék csak figyelmesen olvasni! Ha az ülést vezető elnök jön, akkor kötelező felállni, ha a köztársasági elnök, akkor csak felszólításra! Na? Na?
S mi lesz a felszólítás? Vannak variációk.
Nekem személy szerint legjobban tetszene, amit a Szulejmán című sorozatban hallani.
"Tisztúúúlj!"
Na ez az! Ha már egyszer felálltak! Akkor tekintsük úgy, útra készek. Felállt. Kivonul!
Nem, nem! Szó nincs a köztársasági elnök személyével szembeni tiszteletlenségről. Nem! Tisztulás. Megtisztulás! Tisztúúúlj! Szépen elvonulnak, hosszú tömött sorokban az elnöki pulpitus előtt (középre nézz!), az elnök fogadja a köszöntést, majd utolsóként maradva zárja a termet maga után és többet ne is jöjjenek vissza! Ők ne!
És senki hasonlók! Hogy akkor egy darabig nem lesz parlamenti képviselet? Hát nem!
Azt könnyebb lesz túlélni, mint mikor van. Tisztúúúlj!

4 megjegyzés:

  1. Tiszta röhej, finoman és nőiesen szólva, különösen így ünnepek előtt, amikor az emberek többségének nagyon is más a gondja. Jelzem: jöhet bármi, én már semmin sem lepődöm meg. Csak el vagyok keseredve, így simán és egyszerűen, ezzel viszont nem vagyok egyedül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. .. "én már semmin sem lepődöm meg."
      Meg fogsz lepődni! :)

      Törlés
  2. Nem értem.
    Valaki panaszkodott a parlamentben, hogy neki nem állt fel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majdnem. Az a panasz, feláll. Ki érti ezt? Más mit nem adna az örömért?

      Törlés