Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2014. december 14., vasárnap

Király (állati ...)

"Egy felszólaló Magyarországot banánköztársaságnak, Orbán Viktort pedig csimpánzkirálynak nevezte." (pl.:itt is)
Azért ez, már több mint durva!

Már a banánköztársaság is szexis a fülemnek! Sokat vagyok vízen, sokat "hajózok" de még Banános Joe nem evezett velem szembe, annál több Vad S Pancser.
A másik meg az, ha ő a csimpánzok királya, akkor mi alattvalók ugyebár ... no igen, mi vagyunk a csimpánzok.
Elgondolkodtató, mert ... mert valljuk meg, nagy alattvalói majomság volt újra megterhelni a kétharmaddal. Igen terhelni. Látszik, súlyosan terhelt. Vagy ettől, vagy gondterhelt, vagy más. Más!

Szóval más. Azért ez a majomkirály enyhe ahhoz képest amit előtte kapott. Igaz, nem itthonról. Pedig ő igazán itthon, otthon van. De még mennyi otthona van? ... Hány oldalas lehet a lakcímkártyája? ... Míg egyre többeknek, itthon, nincs otthona!
Szóval ott kezdtem, enyhe ez a majomkirály kinevezés a "neofasiszta diktátor"(McCain) titulushoz viszonyítva!

Nem tetszik egyik titulus sem. Annak ellenére sem, hogy én -ellentétben sokakkal- nem keverem össze a fasisztát a nácival. Ízlelgetve kicsit a "neofasisztát" ... hát hajaz, hajaz! Na de hogy diktátor? ... Hm, hm! ... Mondjuk nem szeret tárgyalni, de szereti ha mindent ő határoz meg s minden úgy történik ... stb, stb. Ízlelgetve kicsit a "diktátort" ... hát hajaz, hajaz! Na de, a csimpánz! Mondjuk a jólét és a foci hiánya , hát hogy úgy mondjam, övig lecsúszott a mellizom akár egy .... Fújj! Hát hajaz, hajaz! Hát ez király!
Meghalt Mátyás! Oda az igazság!
Meghalt Mátyás! Meghalt a király!
... Éljen a király! ... Éljen! Éljen! ... Igen sokáig!
... Száraz kenyéren és vízen. Mint oly sok alattvalója!

(Majmok bolygója? Láttátok? Mit tesz a felébredt öntudat? Ott a csimpánzok ugye ...
"a gorillák katonai és rendfenntartó szerepet vállalnak; az orangutánok politikusok és adminisztrátorok; míg a csimpánzok gondolkodók és munkások. Az emberek ott csak egy primitív faj, ...) ......... Hááát kérem! Óvatosan a titulusokkal. Mint embert, idegesít!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése