Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2015. július 2., csütörtök

Hadrianus fala

Kezdem nem érteni az Orbán kormányt.
Marhára nem!
Eddig az volt jellemző, hogy mertek nagyot álmodni. Rohadt nagyot! Gondoljunk csak egyes stadionokra. Ezt csak úgy példának okádék mondom. Lehetne más példa is.
No persze vannak értetlen emberek e honban  -mint én is- kik az elherdált, ellopott, eltékozolt, családtagoknak, haveroknak átjátszott (röviden elsíbolt) százmilliárdok ellenére sem képesek elfogadni a rideg tényt, hogy ez eddig minden idők legjobb kormánya, s az összes ezt megelőző (kivéve az első Orbán kormányt) mocskos tolvajok, ostobák, hazugok s leginkább hazaárulók gyülekezete.
Tételezzük fel, elfogadtam. Csak tételezzük!
Akkor pláne nem értem ezt a kicsinyes, olcsó s cseppet sem mutatós, mondhatni mindennapos elképzelést a határzárról. Kerítés! Uram atyám!
A baromfiudvart is -s még mi mindent- kerítés övez. A hon többet, nagyobbat, szebbet, demonstrálóbbat érdemel. Merjük látványában is kimutatni hogy Európa megmentői mi vagyunk s nem más nyalóka népek.
Minimum egy falat! Nem nagy falat!
Méretében igen, méretében nagyot, lóvéban nem. A pénz nem számít! Miért pont most számítana? Nekünk a megvalósítás kismiska!
Ott van mintának a kínai nagy fal -most úgyis jóban vagyunk- avagy ott van Hadrianus fala. Na valahol a kettő közt! Kisebbet a kínainál, nehogy sértődés essék és nagyobbat a Hadrianus falánál, ő már nem fog replikázni.
Legyen úgy hét méter magas, talapzatánál négy, tetején 2,5 méter széles. Hossza adott. Egyelőre. Igény szerint bővíthető.
Sajnos nem fog tengertől tengerig érni mint Hadrianus fala, bár tudom egyes körökben erre is van igény. De gyönyörű is lenne! Két végén egy-egy hatalmas kikötővel! Maradjunk a realitás falánál!
A fal külső oldalára hajózható sáncárkot álmodok.
Azt Paks új reaktorainak meleg vízével tölteném fel s táplálnám, hogy télen is hajózható legyen. Természetesen csak sétahajókkal, gondolákkal, evezősökkel. Micsoda turisztikai látványosságként, központként lehetne üzemeltetni!
Évente megrendezésre kerülhetne a Fal vízitúra és evezősverseny.
Tessék csak tovább álmodni! A lehetőségek kimeríthetetlen tárfala!
A megvalósításba bevonnám költségtakarékossági okokból -természetesen közmunkás státuszban- a már itt lévő népvándorlókat. Most miért?
Voltak korok, mikor nem sáncárkot, hanem a saját sírjukat ásatták volna, vagy ha már kész, hát belelőtték volna őket.
Azért ez a megoldás sokkal jobb, emberibb s még keresethez is jutnak.
Amiből természetesen le kell vonni a szállást, élelmezést, mosatást, stb.
Arra mindenképp ügyelnék, nehogy szó érje a fal elejét, hogy kicsivel több maradjon meg a zsebükben mint a fegyenceknek, de mindenképp kevesebb mint az állampolgársággal bíró rabszolgáinknak. Fő az igazságosság! Na! Valahogy így!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése