Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2015. július 8., szerda

Víz!

Szép a kép ugye? Remélem tetszik.
Ha már víz.
Viszonylag szép számmal van vizes bölcsessége a magyarnak. Hiába no!
Azért van amiben tényleg jók vagyunk. Közmondásokban szerintem nagyon nagyok.
Nem is igazán értem, miért is kell erőltetni a dakota bölcseleteket?


"Olyan, mint a teknőben ingó víz."
Óh, óh! Csak nem tán ezért? Biztosan nem. Sok mindent el lehet mondani ... de nem köpönyegforgató. Következetesen ... Hááát nem is tudom! Ha tényleg minden szál a markában van, akkor gazember, ha nem, akkor hagyja magát megvezetni a "maffiózók" által s akkor ostoba.

Ezért nem kellene mindenféle lényegtelen szarságra rácsapni, mert azok a kormány által dobott hangzatos gumicsontok csak "vihar egy pohár vízben". S ez a viharocska erőt von el az amúgy is "lassú víz partot mos" állapottól. Ez a minimum ami a mostani demokratikus ellenzékről szalonképesen elmondható, lassú víz ... Hja elmondani elmondható, no de hinni is benne. A hithez kúrva lassú!
Fentiekből aztán dobódik, hogy "sok víz lefolyik még addig a Dunán" mígnem a dakota közmondások terjesztője eltűnik s elnyeri méltó helyét a nyugalmazottak polcán.
Pláne, hogy igen sok azok száma, kik tovább bonyolítva az amúgy sem egyszerű képet s, "vizet prédikál és bort iszik".
S még mennyi azon középszerű alakok száma, kik most ebben az esztelen rendszerben döntéshozói pozíciót bitorolnak, s közben saját zsebre dolgoznak, holott egy normális ország normális igazgatásában a "a hideg vízre valót sem keresné meg".
Itt tartunk!
Tele a vezetés olyan emberrel, ki "vizet prédikál és bort iszik" s persze szuper jól elvan, akadálytalanul "zavaros vízben halászik", következményeként "él, mint hal a vízben".
Én is csak azok számát gyarapítom, ki "vizet hord a Dunába", s várom azt a valakit aki véget vet a hazugság cunaminak s "tiszta vizet önt a pohárba".
Nos igen!
"Sok víz lefolyik addig még a Dunán". Addig meg maradnak a molnár lelkületűek s mint tudjuk, "minden molnár a maga malmára hajtja a vizet". Az is igaz, mindent nem lehet jobbra hánytorgatni, mert az amúgy úgy van baloldalt is, hogy "a vér nem válik vízzé". Csak hát! Kis különbség ... tán nem is kicsi, hogy emez vezetés most "vízben hagy" mindenkit, eljuttatták a többséget oda amire az "elöl tűz, hátul víz" állapot a leginkább jellemző. Nagy a baj! Nagyon nagy! Mert emezek besulykolják a reményvesztett agyakba, "szomjas ökörnek a zavaros víz is jó" és a remény az, "hideg vizet ihatsz rá". Addig kellene észbe kapni, míg áll az épület, mert "késő vizet hordani, amikor már leégett a ház". Így is elértük már "a víz sem mossa le róla" állapotot, amikor a magyar név egyet jelent a tunyával.
Ez a szülőföldünk, a szülőhazánk!
"Ki a Tisza vizét issza, vágyik annak szíve vissza."
S mit tesz a hallgatás?
"Ki a Duna vizét issza, saját vizét issza vissza!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése