Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. november 10., vasárnap

Vajh' miért ...?

2019.11.08. Kaposvár

No vajh' mi lesz itt? Mi az ami miatt Tövestül kellett őket kiszaggatni? Csak azt ne mondja valaki, hogy az öregedés! Odamentem, megvizsgáltam és a törzscsonkok épek, tömörek. Az egyiken látható vöröses elszíneződés sem korhadás. Az a része is kemény, masszív.

A Búzavirág Tagóvoda mögött a játszótér és a tűzoltóút melletti részen forgatták ki őket a földből. A tuskók száma alapján legalább két igen nagy fát és két kisebbet.
Nem igazán értem az okot. Vajon mit lehetne a helyükre tenni? Ha építenek, akkor ugyan mit az óvoda és a játszótér közvetlen szomszédságába? Ha nem építenek, hanem új fák lesznek helyettük, akkor miért nem voltak jók ezek a kifejlettek?
Ha és amennyiben, kiszednek hatezer kifejlődött fát, akkor ugyan mi a francot ér, az ültessünk hatezer fát Kaposváron program?
Lesz 6000 új és hiányozni fog 6000 régi?

(A fotók eredetije a Kaposvár Google Fotó albumomban.)

1 megjegyzés:

  1. Egyszerűen felháborító! Ahelyett,hogy élvezhetnénk a meglévő fák árnyait, oxigén termelését, csak a pusztítás van! Lehet,hogy valóban az a bizonyos "faültetési"program része ez is? Kíváncsian várjuk,hogy vajon mi-miért is történt így??

    VálaszTörlés