Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. július 7., kedd

Az évtized fája (pusztul)

2020.07.07. Magyarország
Bárhol ami Magyarország

Valaha sudár fenyőnek indult. Sudárnak, életerősnek, üde zöldnek. Üde zöldnek számos tűlevéllel ami élteti az ágat, törzset. Számos tűlevéllel, a mai napon 9 686 173 tűlevéllel. Ennyi maradt. Ennyi és fogy.
Régóta fogy. Régóta, de az elmúlt évtized is nyomot hagyott. Úgy félmillióval. Sok tűlevél lehullott azóta.
Sok elhalt, de sok a szomszéd "telkekre" hullott és nem jönnek többé vissza. Kevesebb sarjadt, mint mennyi elhalt, még kevesebb mint mennyi hullott.
Nincs már elég életerő. A fa is erősen jobbra húzott, jobbra az árnyéknak, és éltető nedvét is paraziták szívják. Van még pár százezer üde zöld a fán, néhány millió zöldes és a többi arra vár, mikor hull alá?
Vagy arra vár, vagy csak vegetál. Vegetál és a csodára vár.
Még él. Még él, és egy szebb jövőt remél. Szebb jövőt, éltető erőt. Arra vár, hogy nedvein ne csak a paraziták hízzanak, hanem a keringés áthassa minden ágát.
Törzsét, minden ágát, minden levelét. Minden tagját és szépüljön, formásodjon, szaporodjon, számos hajtást hozzon. Többet hozzon mint mi elhull.
Az évtized fája rossz főkertész kezében van. Meddig élhet egy fa, ha csak metszik?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése