Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. július 25., szombat

Mutatja magát, csak ...

2020.07.25. Deseda

A Deseda arborétumhoz bevezető út eleje. A 67-esről mindjárt ebbe lehet belefordulni. Már aki szeret alvázat mosatni. Én nem.
Tisztában vagyok azzal, hogy ez, a Zala és Somogy egy részét érintő és családok kimenekítését is okozó esőzésekhez képest "nudli".
Pont ma jártam Zalában is, de szerencsére azon a részen enyhébb volt a "víznyomás", nem futottunk bele átfolyásba.

Ezt a fotót csak azért készítettem, és azért teszek hozzá pár sort is, mert itt sem az első átfolyás, felhordás nagyobb eső esetén. Már több alkalommal mutatta a víz az útját. De hiába!
Ahogy eddig is, gondolom ez után is jönnek és letolják a sarat, oszt marad minden a régiben. Pedig jól látható itt is a hiba ami az átfolyáshoz vezet, csak ugye tenni kéne ellene valamit. Itt is! Másutt is.
A legtöbb helyen, ahol nagyobb esőzések idején vízátfolyások, és felhordások vannak, jól látható az ok is aminek megszüntetésével elejét lehetne venni. És ahogy itt, úgy a legtöbb helyen nem a mai az első, volt már korábban is.
Csak ugye a kiváltó ok megszüntetése többe fájna az államnak mint eltakarítani.
A kellemetlenség oldala meg, rendszerint őket nem érinti. Érdekes, hogy ezek a dolgok nagyon ritkán és nagyon hosszú idő után férnek csak bele valamelyik hangzatos akciótervbe. A felszínes csillogásra mindig jut.

2 megjegyzés:

  1. Csak emlékeztetni szeretnélek a Vasútállomás előtti terület évtizedek óta húzódó megoldatlanságára. Pedig többször nekiugrottak, hogy megoldják. Nem sikerült eddig!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No igen. Valamiért megoldhatatlan feladatnak tűnik. ..... Lehet, hogy nem villamosmérnök szak kellene Kaposvárra? :)

      Törlés