Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2021. október 6., szerda

Tisztelt Gyurcsány fóbiások!

A rosseb aki ezt érti.
Egy ideig viszonylag csend volt, de most, hogy Dobrev is ott van az első háromban, és a két ellenfele lázadozik ellene -mintha akkor, mikor még öten voltak nem jutott volna el az agyukig, hogy a "csajnak" ki a férje- hát megint megy ezerrel a Gyurcsányozás az ellenzéki térfélen.
Halkan mondom, hogy a Gyurcsányozós módszernek eddig még minden választáson vereség volt a jutalma.

Szent meggyőződése egy rakás embernek -állítólag van valamiféle felmérés, hogy egymillió embernek-, ha Dobrev nyeri az előválasztás második körét, akkor Gyurcsány!
És ha Gyurcsány, akkor ők 22-ben el sem mennek szavazni.
Mert ugye nem utálják annyira Orbán rendszerét, hogy visszakérjék Gyurcsányt.

De valamiért annak a szent szűznek sem értik meg, hogy nem az Orbán rendszert kell összevetni a Gyurcsány rendszerrel -mert nem ő jön vissza a hatalomba-, hanem az Orbán rendszert az összpárti összefogással a nagykoalícióval.
Nem igazán értem, mi a franc ebben az érthetetlen?
Ti tényleg hisztek abban a baromságban, hogy Dobrev, egy nagykoalíciós kormány élén, képes lesz Orbáni uralkodóként kormányozni, és átverni a háttérből igazgató Gyurcsányi koncepciókat az összes többi résztvevőn? Tényleg?
Hisz ha csak egyik résztvevő pártot is feldühíti, és az kilép a koalícióból, jön vissza Orbán. Elképesztő ez a gyűlölet vezérelt rövidlátás!
Sajna azt kell mondjam, hogy az ellenzéki Gyurcsány fóbiások gyűlöletben felveszik a versenyt a a kőkeményen Fideszes hívekkel.

Mindamellett már azért sem értem a vergődésüket, mert ha tényleg vannak egymilliónyian, akkor egymást győzzék meg és menjenek el az előválasztásra, szavazzanak mondjuk MZ-ra, vagy ha lesz visszalépés akkor a versenyben lévőre oszt megoldották a problémát.

Tisztelt ellenzéki Gyurcsány fóbiások!
Ne a szátokat tépjétek az Orbáni propaganda helyett, ne a többi ellenzéki szavazót fenyegessétek azzal, hogyha ti távolmaradtok 22-ben akkor vereség lesz, hanem menjetek el előválasztani és döntsétek el a kérdést. De akkor nyomás 22-ben is!

Én, a magam nevében megígérhetem, hogy nekem -veletek ellentétben- annyira tele van ... Orbán rendszerével, hogy mindenképp ott leszek 22-ben és az összefogásra szavazok. Pont nem fog érdekelni, hogy ki a listavezető?

Még egy sajnos annyira nem rövid széljegyzet gyanánt:

Én úgy vélem, 22-ben a választás úgy lesz, hogy szavazunk az egyéni választókerületünk jelöltjére és egy országos listára. Eddig így volt ugye?
A jelöltet már előválasztottuk, személye fix X.
Az országos listán az összefogás pártjai lesznek, ha jól vélem, egy kupacban.
Ez természetesen listát takar, de a lista a voksoláskor "árnyékban" van. A "rossz" hírem az, hogy akár Dobrev, akár MZ, akár Karácsony nyeri a miniszterelnöki 2. kört, a listán ugyanazok a nevek lesznek. Legfeljebb az első öt más sorrendben.
Aki hangos Gyurcsány, vagy Gyurcsány feleség, okán nem akar elmenni voksolni, az a mostani balhézással csak előre mosakszik.
Ha a kormánykritikus erők nyer 22-ben, utána azok a pártok fognak kormány alakítási tárgyalásokat végig vinni akik az összefogás részei. Ha tetszik, ha nem.
Mivel az nagykoalíció lesz, hát a miniszterelnök személye koránt sem akkora teljhatalom mint most. Gyurcsány anno azt nyilatkozta, nem kíván kormányzati pozíciót betölteni.
Talán üdvösebb lenne ezt a kijelentését vele megerősíttetni, no meg mozgósítani a második körre, mintsem egymást csesztetni.

Azt csak mintegy mellékesen kérdezem, hogy akinek nem tetszik MZ és Karácsony "ámokfutása" -vagy nevezzük páros táncnak- az biztosan DK-s?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése