Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2021. október 11., hétfő

Vad elképzelés(ek)

Vadabbnál vadabb elképzeléseket "van szerencsém" olvasgatni. Már amikor van hozzá kedvem, van kedvem nevetni. Lehet, sírni kellene. Mióta kétesélyes lett a miniszterelnök jelölti előválasztás, hát nagyon elszabadultak a dolgok.

Akkor én is szabadjára engedem.

Tegyük fel, hogy Márki-Zay nyeri az előválasztást és 2022-ben vezetésével a választást is behúzza az ellenzék. Lehetséges? Lehetséges.
Tetszik vagy sem, de némileg szőrme bundát cserélnénk vele szőrme kabátra.

Márki-Zay ugyanaz az akarnok, erősen konzervatív, erősen keresztény, radikálisan jobboldali ember mint amilyen Orbán is. Mire akkor a csere? Lesz csere?
Mint mondtam, tegyük fel, hogy nyer. De nem tud kormányt alakítani, mert a kormányalakítási tárgyalásokon túlkeménykedi a dolgokat. Szétugrasztja az összefogást, majd Áder felkéri Orbánt a kormányalakításra.
Az is lehet, hogy nagy nehezen megszülnek egy kormányt, Márki-Zay keménykedik a koalíciós partnereivel, szétrúgja a szövetséget, vagy csak egy tagpártnak lesz elege, és máris próbálkozhat kisebbségből kormányozni.
Vagy, mert megnyeri ugyan a választást a szövetség, de nagyon minimális többséggel, Áder János pedig, látva a feszültségeket, nemes egyszerűséggel felkéri a Fideszt a kormányalakításra. Kisebbségi kormányzásra. Miért ne?

Volna még néhány szebbnél szebb variáció a hatalom át vagy visszajátszására, mélyebben is ki lehetne dolgozni az elképzelt forgatókönyvet, de minek

Ezt is csak azért, mert végtelenül felingerel az az elektronikus üzenet, amiben egy általam ismeretlen telefonszámról felhívják a figyelmem, hogy szavazzak Márki-Zay Péterre.
Eddig sem szerettem az efféle hívásokat és pontosan emlékszem arra is, hogy melyik szervezet az amelyik tudhatja a telefonszámom.
A Pegasuson kívül.

Hagyjanak szépen "lógva"!
Majd én eldöntöm. Közben pedig -ahogy eddig sem tettem- nem kampányolok egyik jelölt mellett sem, és egyik ellen sem. Van épp elég ember, szervezet a kampányra.
Én nem érzem tisztemnek.
Azt azonban meg kell jegyeznem, hogy a túlerőltetett nyomulás visszaüthet.
Az erőszakos hívek nyomulása meg pláne! Egyik oldal véresszájú, modortalan híveit sem értékelem. Pontosabban oda értékelem ahová valók.

Annyi biztatást megteszek, menjen el minden felelős választópolgár előválasztani és szavazzon arra a jelöltre amelyik meggyőzte. Mindegy mivel, de meggyőzte.
Legjobb döntés a saját, bár utána nem lesz kit hibáztatni csak magunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése