Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2022. szeptember 1., csütörtök

Nem figyelek eléggé

2022.09.01. Kaposvár

Meg kell állapítsam, és egyben el is kell ismernem, hogy nem figyelek eléggé. Már nem. Vagy nem vagyok már eléggé figyelmes.
Nincsenek meg az emléktáblák.
Éves szintem minimum száz alkalommal megyek el itt, és sajnos nem tudom megmondani még annak sem az idejét amikor legutóbb láttam az emléktáblákat, mint ahogy azt sem, mikor tűntek el a kapuoszlopokról? No és miért?
A valamikori Hunyadi János Laktanyából ennyi maradt, ez a pár kapuoszlop az objektum nevét megjelenítő táblával és anno (2014-ben) az oszlopokra emléktábla is került.
Kapu a .... nos igen. 2014-ben, a felújítását és az emléktáblák felhelyezését követően, már nem csak egy funkció nélküli maradvány volt, hanem emlék, emlékhely lett.
Most? most nem tudom. 
Csak remélni merem, hogy az emléktáblákat egy újabb rendbetétel okán szerelték le. Csak remélni merem, de nem tudom.
Van rosszabb, sőt, annál is rosszabb forgatókönyv, de arra gondolni sem akarok.

2 megjegyzés:

  1. Mi is ott voltunk az emléktábla avatásán, többed magunkkal. Mint írod, teljesen ledöbbentem én is! Vajon milyen forgatókönyv szerint, és kinek az engedélyével került le az emléktábla?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg kell kérdezni a nyugdíjas klubot. Ha jól emlékszem ők vezényelték le az emléktábla felhelyezést, avatást. Talán a lekerüléséről is tudnak valamit.

      Törlés