Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. február 20., csütörtök

Halottról vagy jót ... (összefogásról utoljára)

"Egyszer volt, hol nem volt, tán nem is volt ..."

Részemről utoljára a kimúlt összefogásról.
Megvallom, ebben a formában ahogy most erről a dologról lerágják az utolsó húscafatot is, nos, ebben a formában rohadtul unom.
Unom, mert mindenki beszéli, beleértve engem is, csak azok nem akiknek kellene.


Visszakanyarodva a nyitó mondatomra, ha eddig igaz is volt, mert volt, most már biztosan nem igaz. Nem csak azért mert nincs, hanem mert az igazság sincs. részigazságok vannak. Az van mindenkinek. No meg vélt igazsága. ... És a valós? ... Az ugyan hol? Ugyan kinél?

A sok elhangzott szó, írás, véleményezés, stb közt csak egyről nem hallottam fejtegetést. Vagy kettőről. Az első a kezdet, a másik a ... majd rátérek.

A kezdet ugyebár az volt amikor az összefogás résztvevői tartottak egy szavazást és azon összedobtak egy listát. Azt a listát a "rossz nyelvek" szerint -azért idéző jeleztem, mert anno volt aki meg is írta és nem akarnám minősíteni, vegyük szépen hangzó fordulatnak- a Momentum helyi vezére meg is támadta, van aki úgy fogalmazott, hogy az ő sorszáma okán megzsarolta az összefogást. Ezt követően nyilván kellett legyen újabb szavazás ahol lett egy lista ...
Amit nyilván mindenki el is fogadott, ha nem úgy lett volna akkor lehetett volna újabb vétó, de nem volt. Nem volt, mert azzal mentek neki a választásnak, majd mikor vereség lett jött a vétó és ...
Tovább nem boncolom, mert nem voltam ott, de ... Senki fejéhez, egy tag fejéhez sem nyomtak pisztolyt a KE-ben. Közösen alapították, közösen hoztak, fogadtak el döntéseket, most meg kihátrálnak és hárítanak és mutogatnak?

De a következménye jogi út lett.
HVB - választási bizottság - Pécsi Táblabíróság - Alkotmánybíróság!
Eme jogi út vége lett az ami most van, és ami és ami okán megy a kakaskodás.

Igen nagyon leegyszerűsítve, egy hosszú jogi procedúra eredményét, bírósági döntéseket nem képes elfogadni a többség!
Azt kell mondjam, pont mint Orbán, és a felheccelt Fidesz a követőivel!
Ha feltételezzük -én igen-, hogy a jogi úton mindent figyelembe vettek, akkor?

Én legutóbb is leírtam, -leírták mások is- leírom most is mert biztosan többen nem emlékeznek rá, a pártvezetők magánemberként léptek be a Kaposváriakért Egyesületbe, ott pártvezetőként kötöttek megállapodást, most kilépnek ...
Ha magánemberként léptek be, akkor úgy is léphetnek ki. Aminek a célja a KE ellehetetlenítése, elsorvasztása és azzal a vita mentes kihátrálás minden kötelezettség alól. Sikeres! Csak gratulálni tudok!

Csak gratulálni, mert úgy gondolom nem nagyon sántít a logikám, ha azt feltételezem, joguk volt magánemberként belépni, majd a tagságukkal egyeztetve pártcsoportjuk nevében megállapodást kötni, s mert belépni igen, hát kilépni is joguk magánemberként, ámde a következményeit a tagságuk is viseli. Egyeztetve lett ez velük? Kétlem.
Rossz fényt vet ez lassan szinte minden pártra, helyi pártvezetőre.
Nagyon nem jó ez így!
Nagyon nem jó, mert a tagság előtt lehet majd magyarázkodni, ámde ők a választói tömegben kisebbség. Ha záros határidőn belül nem lesz egybehangzó és hihető magyarázat akkor a helyi pártvezetőknek ki fog ezentúl hinni?
Biztos lesz olyan is. Csak esetleg még kevesebb mint eddig.
Voltak azért szép számmal támogatók, segítők, és még többen az összefogás jelöltjeire szavazók. Nos hát, ez a maszatolás és a maszatolók az, akik igazán szembeköpik a választóikat, nem az aki visszaadta a listás voksát ahogy ígérte.

Az is benne van a pakliban, hogy rosszul látom, hogy tévedek. Csak egy kicsit na!
Miért is ne volna a pakliban? Hisz: -"Egyszer volt, hol nem volt, tán nem is volt ..."
a mesenapok folytatódnak.

1 megjegyzés:

  1. "Ha záros határidőn belül nem lesz egybehangzó és hihető magyarázat akkor a helyi pártvezetőknek ki fog ezentúl hinni?" Ez egy lényeges és élő probléma.Ha eddig hazudta, akkor holnap miért mondanának igazat? Már régen nem hisz nekik senki, de legalább is nagyon kevesen.

    VálaszTörlés