Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. február 5., szerda

És mozog a föld

2020.02.05. Kaposvár
A combos szelek havának, második napja.

Nálunk akkora szél fúj, hogy rádöntötte a fákat a műholdra. De legalább bebizonyosodott, hogy van élet a földön televízió nélkül is.
De ez csak afféle beugró volt. Mellékes.


A fősodor az, ami elsodor. A szél. Jó ideje tudott hogy: "És mégis mozog (a Föld)". Mint mondotta anno, Galileo Galilei. Ha egyáltalán ő mondta. Vannak kétségek.
Abban már nincs kétség, hogy mozog. Mármint a föld.
Azon még vita van, hogy a tányér mozog, vagy a gömb? Szerintem nincs kétség, a gömb. Számos dolog támasztja alá. Például ugye az alkohol tartalmú italok szervezetbe bevitele.
Mert egy gömbön józan fejjel sem egyszerű megállni, hát még az egyensúlyközpontra mért csapással! Egy idő után nem is megy.
Nyugodjunk bele, hogy gömb. És naná, hogy mozog! Ekkora szelekkel ne mozogna? Bárki láthatja -és látja is-, hogy a földfelszínből mindenféle "biszbaszok" állnak ki. Nagyobbrészt természetes képződmények, a többi meg mesterséges. Ezekbe ugye belekapaszkodik a szél, tolja és tolja, és mert a golyóbisnak van tengelye, hát megforgatja körülötte. Ennyi.
Ja! Hogy miért mindig egy irányba forog? Mert vannak az uralkodó szelek.
Ha nem így van, akkor valahol van egy áttétel, tengelykapcsolóval és fordulatszám szabályozóval. Most miért? Ne fog a fejed! Ereszd el és figyelj.
Mennyivel vadabb elmélet ez, mint az, hogy Magyarország egy az USA-ban, New York államban bejegyzett cég. Szerintem nem vadabb, szerényebb.
Vagy mennyivel vadabb, mint az, hogy a kínai koronavírust Bill Gates szabadította a világra? Ugye? Mit is mondott Ford Farlaine? ... Ja! "Eszem faszom megáll!"
Ez, ez ami megy a hírterjesztésben ... rühellem ezt a szót, hogy "féknyúz". Nekem az "féknyúz" aki elfelejti kiengedni a kibaszott kéziféket. Maradjunk abba álhír.
Nos a hírterjesztés ... annyi az álhír, hogy azok közt egy értelmes közlés a: "Butitájm, butitájm!"

Ha a videó nem indul, márpedig biztosan nem, akkor katt: ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése