Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. február 11., kedd

Meddig késedelem, mikortól packázás és meddig kell tartson a türelem?

2020.02.10-én éjjel -mint ahogy arról említést is tett a KPSVR itt- teljes terjedelmében égett egy családi ház Kaposvár külterületén.
A vörös kakas megjelenését a Galagonya utcai családi ház melléképületén, hajnali három környékén észlelte az egyik szomszéd, aki azonnal értesítette a központi ügyeletet, a "lánglovagok" nagy erővel, négy szerkocsival vonultak fel. Sajnos az oltás kezdetére a tűz átterjedt a lakóépületre is.
Az áramszolgáltató a protokollnak megfelelően áramtalanította az utcába bejövő szakaszt, majd a sikeres oltást követően, a kiégett épületet leválasztották a hálózatról.
Eddig, a tulajdonos katasztrófája mellett, a beavatkozók sikersztorija.
És innét kezdetét vette az utca kálváriája!
Ma reggel hatkor, tehát a tűzeset után durván 27 órával az utca lakói még mindig villany nélkül vannak. Legfrissebb információm szerint, jelen írás megszületésekor (09.00) a szolgáltató még a türelmüket kéri! ..... A türelmüket!
A szolgáltató az első bejelentést az áramhiányról, megkapta a tűzeset napján délelőtt tíz körül. Akkor 1-2 órát kértek a szolgáltatás visszaállításához.
Délután négykor a szolgáltató szerint volt, a valóságban még nem volt áram az utcában. Azért ez érdekes!
Mint fentebb már említettem, ma reggel hatkor még áram nélkül vannak az utca lakói, az újabb bejelentést a szolgáltató vette, de érdemi magyarázatot a késedelemről a hibafelvevő természetesen nem tud adni. Eltelt immár a tűzeset óta több mint egy nap (jelen pillanatig 30 óra), az utca azóta is szolgáltatás nélkül van. A legjobb fagyasztók sem tudnak 24 óránál többet áram nélkül! S akkor nem beszéltem még a kisgyermekesekről, más fagyoskodókról, ahol a fűtés az árammal működő hősugárzók, vagy a keringetőszivattyú függvénye!
A szolgáltató türelmet kér! ... Meddig kell tartson a türelem?

Helybeliek a tűz keletkezésének vélt okaként elektromos zárlatról beszélnek. Természetesen az okot majd a tűzvizsgáló dolga lesz megállapítani.

A tűzesetet, mint fentebb említettem, az egyik szomszéd jelentette be. Érdekességként megemlítem, hogy korai ébredése oka, a kutyái jelzése volt. Tehát amit sikerült menteni, az a kutyák ébersége, a gyors bejelentés, és a gyors vonulás és szakszerű oltás együttes eredménye.

Legfrissebb információ egy utcabelitől, hogy az áramszolgáltatás helyreállt 09.00 körül!

1 megjegyzés:

  1. Igyál még 1 pohárral és fogd rá a nyuszira
    Fingatos. PÁÁÁLESZ. FOREVER

    VálaszTörlés