Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. február 27., csütörtök

Koronázzuk meg ... (vírus)

Koronázzuk meg hát a napot.
Ha már a Duna nem fagyott be!
Előre szólok, mielőtt ezzel támadna be bárki is, hogy nem vagyok virológus. De ...
Nem kell ahhoz szakembernek lenni, hogy azt mondjam, nem fogjuk megúszni.
Meglehet, hogy Magyarországon még nincs megbetegedett, de mérget nem vennék rá.
Mivel eléggé foghíjas még a vírusismeret, nem tudható, hogy van-e már az országban fertőzött, esetleg van-e beteg aki lábon hordja épp?
Végül is majdnem mindegy, mert ha még nincs idehaza fertőzött, hát majd lesz.
Pont annyi az esély megúszni a vírus határátlépését, mint a szél járását.

Hallgatom ezt a rendkívüli sajtótájékoztatót a koronavírusról, s hát ... tényleg rendkívüli.
Fontosabb Gulyás Gergelynek burkoltan fenyegetni rémhírterjesztés vádjával, no meg, ... eh! Szánalmas az egész! Ott áll három ember és maszatol ... kalauzok felkészítéséről például. Irgalmas Isten! Ha már eddig nem vették komolyan, legalább most, hogy szinte már a határkerítésnél toporog a vírus, legalább most lennének kicsit komolyabbak!
Megjegyzem, ezt a "migránst" nem fogja a kerítés megállítani. Túl ritka a "derót".

Nos ez van.Nem akarok semmiképp Gulyás első rémhír terjesztője lenni, meg azt sem akarom, hogy a mindent leszóló látszatot keltsem, de a véleményem akkor is az, túl későn ébredt a kormányzat, most kapkodónak tűnik, hoznak ugyan intézkedéseket, de a társadalom felkészítése az bíz gyatra. Dilettáns mód művelt.
Reménykedtem, ahogy halad majd előre a tájékoztató, és végre túllépünk Gulyáson meg a csinos őrnagyon, és jön Kásler a szakmaiságával, majd mindent megértek és minden a helyére kerül. Tévedtem.
Nem akarom túlragozni, aki teheti, hát nézze meg a sajtótájékoztatót.

Egy szó, mint száz ... a problémával sajnos foglalkozni kell, rákészülni. Foglalkozni kell, mert a küszöbön áll. Az "oroszok a spájzban" a vírus meg a küszöbön. Majd a történetírók elmondják száz év múlva, hogy melyik volt a károsabb?

Nekem az a véleményem, hogy nem ördögtől való rákészülni egy esetleges karanténra és pár dologgal felkészülni. Nem szükséges világháborús készültségig feszíteni, de pár dolog akad amiből nem árt ha több napi a készlet.

Egy dologban egyetértünk én és Gulyás. ...Van ilyen na! ... Csak semmi pánik!

2 megjegyzés:

  1. ebben az esetben sem azt érzem célravezetőnek, hogy megmondóemberek megmondják, hogy "mások" mit csinálnak ...sajnos azt tapasztalom, hogy nagyon alacsony szinten áll a személyek, az egyének, a lakosság tagjainak egészségkultúrája (és bocs az általánosításért, de ez a jellemzőbb) a MÁV nem attól lesz kevésbé veszélyes, ha a kalauz kilincset (?) tisztogat, hanem pl. ha az utasok EGYIKE SEM tüsszent, köhög bele a levegőbe, és ne a kalauz vegyen szájmaszkot, hanem aki érzi magában a betegség lappangását...és meg kellene tanulni rendesen KEZET MOSNI ,... és még sorolhatnám...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tökéletesen egyetértünk. Annyival még tetézem, hogy az ön által elmondottakat súlyosbítja az a magyar beidegződés, csak akkor megyek el orvoshoz mikor a "belem kilóg", mert féltem a munkahelyem.

      Törlés