Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. május 13., szerda

Védett, csak nem óvjuk

2020.05.13. Deseda

Annyira nem óvjuk, hogy leszarjuk. Sok helyen a szó szoros értelmében, csak hát kinek van kedve azt lefényképezni? Nekem nincs.
Anno én azért lettem csónakos horgász, mert tele lett a faxom a parton uralkodó állapotokkal.
Mondhatom, hogy javult a helyzet valamennyit, de az a gyanúm, ez a javulás nem a horgászok érdeme. Hanem a halászati őröké, kik mellesleg a szemetet is összegyűjtik és elszállítják a pecások helyett.
Ezzel a szemétgyűjtéssel és elszállítással lett tele a faxom anno. Voltak kedvenc helyeim.
Kimentem, vittem szemeteszsákot -mellesleg mondom most is mindig van a kocsiban- összeszedtem a más szemetét, nemegyszer tele lett egy százliteres zsák, és el is hoztam. Pár nap múlva, ugyanott ugyanannyi volt a szemét.
Most sem működhet ez másként. A napokban elszállíthatták a halászati őrök a teli zsákokat, mert ahol pár napja még láttam a bokron lógni fekete zsákot, ott ma nem volt. Van viszont a bokor alatt kék zsák. Dicséretes!
Az dicséretes, hogy a kicsit jobb érzésűek legalább zsákba, vagy szatyorba szedik.
Az viszont már nem dicséretes, hogy otthagyják.  De az is lehet, hogy mert szemetes helyen nem szabad megkezdeni a horgászatot, a nem szerencsés horgász szedi össze az elődje szemetét, de mérgében otthagyja. Mindegy.
A kérdés az, hogy miért marad ott? Miért nem óvjuk azt a környezetet ahová rendszeresen kijárunk szórakozni?
No persze, lehet jönni és háborogni, hogy miért ennyire kevés a szeméttároló?
Mennyi kellene?
Mert remélem azt senki nem gondolja komolyan, hogy minden egyes horgászállásban lesz szemetes edény. Az tény, ahol parkoló van kialakítva, azért ott lehetne.
Van ahol van, van ahol nincs. Az egyes számú kikötő parkolóban például nincs.
Nem ártana. Sokan használják partról horgászók is, és kirándulni, sportolni érkezők is.
No de hát nincs mindenütt, nem is lesz -gyanítom, hogy a leginkább látogatott helyekre a fekete zsákot is a halászati őrök teszik ki- ezért a kívánatos az volna, hogy a göngyöleget mindenki összeszedi maga után és nem hagyja a parton hanem magával viszi. Vonatkozik ez mindenkire. Pecásra, piknikezőre, futóra, biciklizőre, túrázóra.
Mert: "A tározó és környezete helyileg védett természetvédelmi területté való nyilvánítása megtörtént." ..... Akkor védjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése