Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. június 4., csütörtök

Szar ember szar munka ...

2020.06.03. Somogyaszaló - a község temetője

Ezen a napon, 2001-ben, hunyt el a feleségem és húga édesapja, az én apósom.
Előtte is látogattuk a temetőt, mert a lányok nagyanyja, dédszülők is nyugszanak ott. 2001 óta sűrűbben járunk, időközben már a szüleikhez.
Ezalatt a majd két évtized alatt szinte nem volt év, hogy bosszúság ne zavarta volna valamelyik megemlékezést. Legtöbbször a kiültetett gyökeres palántát lopta el valaki, de megesett az is, amikor a dédszülők sírjánál az embernél magasabb puszpángot vágta ki valaki és vitte el az utolsó gallyig. Szar emberek szar "munkája".

Ez a tuja csonkolás azonban mindennek a teteje!
Miféle eszement gondolat kellett ehhez? Ki volt az az agyalágyult aki úgy gondolta, hogy így kell megoldani, ... akármit gondolt is problémának?
Probléma? Mi lehet probléma egy temetőben, amit -a holtak és élők békessége háborgatása nélkül- ne lehetne elrendezni békésen?
Kinek és miért voltak azok az ágak útban? És ha útban volt akkor miért nem szólt?
Nem vagyunk elérhetetlenek a hétszentségit!
Ha útban volt, hát csak szólni kellett volna és összébb húzom a fát, ahogy azt már korábban is megtettem. Ha egyáltalán ez volt a motiváció.
S hogy miért nem fordulok az önkormányzathoz? Még lehet, hogy megteszem.
De egyrészt sok reményem nincs, másrészt az már nem menti meg a tuját.
Bárki is voltál, bármi okkal is, hát egy szar ember vagy, egy utolsó mocskos tahó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése