Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. december 14., hétfő

A káosz felülírható

2020.12.14. Deseda tározó légtere, valahol a Kaposfüred szőlőhegy és a Répási-öböl közti vízterület környékén.
Nem mintha a légtér nem volna mindegy. 
Bár annyira nem is. Mert legalább Magyar légtér.

Magyar légtérbe magyar madarat. Ezek azok. Magyarországon őshonos faj. 2001 óta védett.
Hát nem furcsa? Magyar, oszt Magyarországon védett. Mert fogy a száma. Mert a mi madarunk "kölke". Másutt nem védett.
Hiába no. Nem mindenkinek tetszik. Nem mindenkit zavar, hogy fogy. Globálisan nem veszélyeztetett, globálisan le is szarják, hogy hányan vannak szerte a nagyvilágban.

De nem csak ezt akartam felpanaszolni, hanem inkább mellettük akartam szólni. Magyar madár magyar légtérben összezár. Bármekkora káosznak is látszik az összevisszaság. Ahány annyifelé száll. Annyifelé, mert valaki megzavarta őket, szétugrasztotta, összezavarta a csapatot. Káoszt csinált. Káoszt, de hamar uralják. Mert csak egy pontig a szétugrás. Csak egy szemmel nem látható határig.
Van egy pont ameddig elmennek, és nem tovább. Ott fordulnak és a cél újra a csapat. Van valami a fejükben, amitől minden széthúzást felülír a csapatszellem. Azoknál is akik kiugranak, nagyobb kanyart vesznek, nagyobb légteret hasítanak maguknak, de a végén vissza szállnak. Mert ők együvé tartoznak. Ők igen.
A káosz, a szétugrás felülírható. Tanulhatnánk végre. Tanulhatnánk , mert minden faj a saját fajával összezár bármekkora káoszt is csinál nekik valaki kívülálló.
No de kit érdekel ez? Ez az összezárás az ő ügyük. A miénk meg a miénk. Ők majd tova szállnak, oszt nem látjuk. Ha nem látjuk, hát nem is zavar. Ugye?

1 megjegyzés: