Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. december 10., csütörtök

Nem a Romanov hercegnő keresett

2020.12.10. 

Nos, a helyzet az, hogy nem egy aranymezőt, még csak nem is egy bányát, de még csak nem is egy aranydús telért hirdettem meg tegnap.
Valamit félreérthetett az aki azt hitte, hogy a hirdetést elszövegeztem.

Nem, nem szövegeztem el. Erről beszélek:
- A Tesco parkolóban nejem talált egy aranynak látszó női fülbevalót. Keresem a füli párját bemutató tulajdonosát -

Ez itt kérem nem Yucca, és a nappalink alatt nincs egy aranyban dús telér, nincs aranyeső sem. Minden valószínűség szerint, akkora pofont sem tudok adni mint Buddy (Bud Spencer), de annyira szétszórt sem vagyok agyilag mint Girolamó.

Ezért aztán, bár Anasztázia -nem, nem az időnként felbukkanó Romanov hercegnő, hanem egy másik- némileg elszórakoztatott a gyenge bepróbálkozással, de eredeti szándékomtól nem térített el. A fülit az eredeti, az igazi, a jogos tulajdonosának akarom visszajuttatni, nem pedig valaki olyannak aki túl sok könyvet olvasott az aranylázról.
Akit az fogott meg, irány Alaszka, talán maradt valami Klondike környékén.
Vagy ott a Duna. Van abban is arany, csak ki kell belőle mosni.
Abból igen, de belőlem nem!
Sajnos aranymosásra a Kapost nem ajánlom, hiába van sokkal közelebb.  Kicsi a víz és fenékhordalék hozama, csekély a lelet valószínűsége. Viszont látványnak nem volna rossz, tán még turista csalogató is lenne, ahogy ott a Virágfürdő mögötti szakaszon serénykednek az aranymosók.

Nem ragozom tovább. Szerencsevadászok, bármennyire is felkészültnek hiszik magukat, én vagyok a jobb, nem hagyom magam átverni. Hétfőig várom az igazi tulajdonost, oszt ha nem jut elé a hír, nem jelentkezik érte, akkor leadom oda ahová kell.

(A fotóba nem kell semmit belelátni, belemagyarázni, ő egy őslakos Ecuadorból.
Személyesen nem ismerem, de már dolgozok a hiányosság feloldásán.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése