Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. június 26., vasárnap

Miért ... ?

Miért Lettem Bohóc?
Mert egy arrogáns és pökhendi figura -ki mellesleg hazánk miniszterelnöke- burkoltan ezzel illetett. Nem csak engem. Mindenkit, kik szót mertek emelni, vagy nemtetszésük merték nyilvánítani az akarnok módszere, stílusa ellen.
Már ezt megelőzőn is voltak oly megnyilvánulásai, szándékai -és nem csak neki, hanem hű csatlósainak is- ami erősen feszegette a tűréshatárt. Nem lehet mindent szó nélkül lenyelni! Nem lehet mindent szó nélkül tűrni!
A lefojtott és felgyülemlett feszültség előbb vagy utóbb, de bizonyosan robbanni fog. Egyre inkább dühített engem is, hogy nem mondhatom el nyíltan ami bennem van. Nem csak én, más sem. Megint félnek az emberek.
Féltik magukat, de ami a leginkább elborzasztó szeretteiket is. Hogy mitől? A kilátástalan helyzetbe kényszerítéstől. Ma veszélyes a hatalom ellen szólni, mert könnyeden kerülhet az illető a munka világán kívülre. Vagy ha ezt vele már nem lehet megtenni, akkor a hozzátartozója. Legalább is ezt beszélik, ezt hallani, ettől félnek az emberek.
Még ha nem így lenne is, már az elborzasztó, ha ettől félnek! Már az is hogy egyáltalán félnek, hogy félni kell! Senki sem ezért választotta anno a demokráciát.
De vannak jelek. Mást ne mondjak, a közalkalmazottak és köztisztviselők indoklás nélküli felállítása, eltávolítása. Lehet ezt magyarázni a törvényalkotás oldaláról, csak minek? Senki nem hiszi a magyarázatot. Igaz, az Alkotmánybíróság elkaszálta. Erre módosították a törvényt, visszaállt az indoklási kötelezettség. De mily módon? Indoklásnak elég annyi: bizalomvesztés!
Mit is mond ez az egyszerű fülnek?
Elveszem a munkád, utcára löklek, mert nem tetszik a pofád! Mert nem nyalod a seggem!
Mikor ezt szinte szó nélkül megengedtük, nem álltunk az érintettek mellé, no akkor kapta a demokrácia az első nagy övön aluli ütést.
Mivel a "bíró" nem intette meg a szabálytalankodót jöhetett a következő "tökös".
Nos ezekről a dolgokról fogok még sokszor elmélkedni. Ezeket és a hasonlókat -múltból, jelenből, jövőből- fogom felemlegetni. Addig amíg kell, amíg muszáj!
Pedig Isten látja lelkem, szeretném a Bohócot "nyugdíjazni"!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése