Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. június 29., szerda

A módszer

"aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér" Mondá Lázár. Pénzre, anyagi javakra gondolt, merthogy a vagyonáról beszélt és eközben tette az idézett kijelentést. Vitába szállnék. Nem feltétlen vagyonnal kell azt bizonyítani, hogy mire vitte valaki. Ezt egy politikusnak illene tudnia. Én nem számítok vagyonos embernek -sőt- és mégis vittem valamire.
Ráadásul becsülettel! Tisztességgel és becsülettel!
És most jön a kormánypártiak módszere. Mielőtt a kiszemelt célcsoportot lerohannák megkísérlik lejáratni, ellehetetleníteni. Sokszor sikerrel.
Természetes hogy sokszor sikerrel, mert a kommunikációt úgy és olyan irányba viszik, ami tetszik a füleknek. Kijelölik a támadás irányát, kiragadják az elemet és adj neki! Így cselekedtek a köztisztviselőkkel is, mielőtt megszavazták az indoklás nélküli felmondást. Persze, kinek ne tetszett volna, hogy végre szívatják a packázó hivatalnokokat? Ezzel ügyesen elfedték a valódi célt, a kádercseréket. Nem is állt a célcsoport mellé senki, mert az "senkit" nem érdekelt, mi lesz utána és ennek a következménye. Aztán jöttek a rendvédelmiek. A módszer maradt. Megtámadni őket, lejáratni és minél több embert hangolni ellenükre. Hazugságokkal, információk elferdítésével, kiragadott példákkal. Mindegyikre mondok példát. Tudnék többet is, de csak egyet-egyet. Azt kommunikálták sokáig, ez csak a rendőrökre vonatkozik. Aztán kicsit bővült a kör. Nyilvánvaló hazugság! Sokan mondtuk már az elején is, de hát "jó" volt hallani ezért süket fülekre lelt a figyelmeztetés. Rendre életerős negyvenes éveiket taposó -magas összeggel-  nyugállományba vonultakról beszéltek. Persze, vannak ilyenek is, de csak róluk beszélni egyértelműen részigazság. Előkeresték az országban egyedülállóan fiatal volt kommandóst és "körbehurcolták mint a véres kardot". Ügyesen kiragadott példa volt.
Közben úgy irányították a tárgyalások alatti kiszivárogtatást, kommunikációt is, hogy sikeresen megosztották még a célba vetteket is. Azt el kell ismerjem ezt nagyon ügyesen tették. Eleinte például a katonákról alig esett szó, így sokan "belealudtak" az ügybe.
Sokan ma is alszanak. Keserű ébredés lesz. De ügyesen szembefordították a nyugállományúakat egymással is és az aktívakkal szembe is. No meg a tűzoltót a katonával szembe és így tovább. Felszeletelték a célcsoportokat, mint a szalámit. Közben azért voltak nagy hibák ezen az oldalon is, ami a kormány kezére játszott. Egyet mondanék erre is.
Nagy hiba volt a szakszervezetek részéről, kizárni maguk közül a Tettrekész MRSz-ét.
Meg is lett az eredménye. Ha nem teszik, talán nem merték volna bevállalni Szima Judit lefogását. Nagyon röviden összefoglalva a módszert. Minden piszkos és kevésbé piszkos módszerrel ellehetetleníteni, szétdarabolni a célcsoportot és végül bezúzni. Bedarálni, mint mikor a 424-es kerekei alá kerül valaki.
Most akkor ki mennyit ér Lázár?

10 megjegyzés:

  1. Velünk pedagógusokkal is működtetik ezt a módszert. Már semmi becsülete nincs a szakmának, annyira félrekommunikálták a köznépet. Nem is érdekel senkit a sok elbocsátás, az oktatási rendszer tönkretétele, a gyermekközpontúság megszüntetése. Verik szét az oktatást, nyírják ki sorban a jó tanárokat, viszik le a fizetést, megszüntetik az álláshelyeket, emelik az óraszámot, stb. stb. Meg lesz ennek is majd a böjtje, csak egyelőre ezt is kevesen látják...

    VálaszTörlés
  2. Meg, meg lesz a böjtje. Agyalok is rajta néha, kik lesznek a következő célcsoportban. Oktatásiak, netán egészségügyiek? Körmükre ég mindegyik. Meglehet, nagyjából egyszerre.

    VálaszTörlés
  3. Divide et impera! Oszd meg és uralkodj!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon egyetértek. Az előttem szólókkal is. :)

    VálaszTörlés
  5. Most játszom az értetlent: Miért szívatják a jónépet ilyen eszetlenül?

    VálaszTörlés
  6. Leginkább pénzért.
    Pénz, pénz, pénz!
    Hisz a kormány hadat visel az államadóssággal.
    Csak az első "lövésnél" berobbant a tarack -az egykulcsos adórendszer- és akkora lyukat ütött a bevételi oldalon, amit most hirtelen lehetetlennek tűnik betömni. Demokratikus jogállamokban ez is példátlan eset, hogy miközben egyre-másra kurtítják a megélhetéssel küszködők bevételeit, aközben a jóléti zsebekbe meg még többet tesznek.
    Közben nem mellékesen bosszút is lehet állni. Leginkább a 2006-os zavargások leveréséért, de másért is.
    Bonyolult és hosszú választ kéne adnom. Egyszer azt hiszem szentelek rá egy "fejezetet".

    VálaszTörlés