Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. március 18., vasárnap

Pártfinanszírozás

Na! Ilyen az, amikor úgy teszek, mintha értenék valamihez. Kellő határozottsággal való hozzáállás, meggyőző duma mellé, lendület, stb.
Oszt vagy elbaszom, vagy nem!
Most épp nem sikerült. Mármint elcseszni.
Pedig én igyekeztem! Hiába no! Ha egy pillanatra is nem figyelek, hát már is csinálok valamit. Őrület.

Hasonlít ez egy kicsit a pártokhoz. Ha egy pillanatra figyelmetlenek, máris csinálnak valami okosat. De nem ám! Általában az csak pillanatnyi zavar az erőben. Olyan rövid zavar, amit tán még egy jól képzett Yoda sem érzékelne. Zavart keltenek, de csak látszólagosan. "Paraszt vakítás!"
Mint most. A pártfinanszírozás. Valamelyik figyelmetlen pöcs elővette és most megy a duma. Már elbeszélnek egymás mellett. Mit elbeszélnek! Inkább nem is merülök bele. Gyors figyelemelterelés lesz és minden marad a régiben.
Már csak nem veszi bárki is azt komolyan, hogy változtatnak a korrupció melegágyán, mikor mindannyian abban az ágyban csicsikálnak.
Évtizedek óta vallom és hangoztatom is meggyőződéssel, hogy ez az ország a leggazdagabb lehetne e földön.
Itt a legnagyobb a korrupció, itt a legnagyobb az adóelkerülés, faszán állunk a bűnözéssel is, lopnak mindent ami nincs lebetonozva. Lop, csal, hazudik ... tisztelet a kivételeknek.
Egyes becslések szerint a GDP fele eltűnik a korrupció segedelmével. Persze ez bizonyára túlzás. Az adóelkerülés meg nemzeti sport lett. Nem ragozom, nézzen utána akit bővebben is érdekel. Dübörög a feketegazdaság és az működteti, élteti az országot.
Egy biztos. Amennyi pénzt ebben az országban eltüntetnek a varázslók, annyiból beelőzhetnénk bármelyik államot. És még emellett is, mondhatni megélünk. Csoda, nem?
Szóval, ...ne legyen senkinek illúziója. Így marad a pártfinanszírozás is. Mert túl sokaknak jó az. Nem fogják lenyesni azt az emlőt, amit szopnak.
A többiek meg szopnak kicsit lentebb: Ez van. Beveszi, nem veszi, nem kap mást!

4 megjegyzés:

  1. Úgy, ahogy "mondod"...sajnos, így van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát akkor mondjuk. Mondjuk addig, amíg így van. Addig, míg máshogy nem lesz. :)

      Törlés
  2. Az jutott eszembe, hogy annyi hiábavaló dolog van az életben. Például ez is: leírjuk, elmondjuk, tudjuk, ellenezzük és nincs érdembeli változás. A "saját zseb" mindig, mindennél fontosabb, már azoknak akik helyzetben vannak.
    A többi meg él, ahogy tud, és tényleg sajnos, de ezen aligha lehet változtatni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hiábavaló? Nem osztom, ellent kell mondjak. Csak hiábavalónak tűnik elmondani és leírni. Majd lesz változás. Ahhoz viszont hozzá kell tennie annak aki tenni akar és annyit amennyit tud. Mi ennyit tudunk. :)

      Törlés