Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. április 1., vasárnap

Kettő van ...

Uram Atyám! Kettő van belőlük.
Egy is sok az ilyenből és ezekből meg kettő van. A Schmitt körül folyó hajcihő közben jöttem rá. Nem  magamtól, hanem egy megjegyzés nyomán.
Kettő van belőlük, mint kirándulóhelyen a "parasztbudiból". Beszarás!

Mellesleg mondva arra gondoltam pénteken este, tán lottóznom kéne! ...... Nem mondott le.
De miért is tette volna?
Elgondolkodtam. ............... Leesett a tantusz!
Hisz belőle is kettő van! El is mondta az interjún. Van ugye Schmitt az olimpiai bajnok és köztársasági elnök. Meg van Pali a diák. Pali diák most lebukott. Jó mélyre bukott, de ez Schmitt elnököt nem érinti. Ő nem bukott le. Ö a tiszta kezű harcos olimpikon, a Grál-lovag, a gáncstalanság megtestesítője. Ö az ügyeket előmozdító és nem fékező kétharmados elnök, aki nem mosolyog, ha az egyharmad szomorú. Tehát mindenki elnöke. Ezekhez képest mi is az a kis diákcsíny húsz évvel ezelőtt? Semmiség.
Ilyen kis Pali csíny igazán nem befolyásolhatja a felelősen gondolkodó és felelősséggel gondoskodó Schmitt elnököt. Akkor pedig miért is kéne neki lemondania?

Alig jöttem rá a nagy titok nagy nyitjára, pedig egy nappal előtte megmondta Giró-Szász. Megmondta, csak nem figyeltem eléggé. Akkor mondta, mikor kijelentette, hogy a köztársasági elnök körüli helyzetnek semmiféle kormány vonatkozása nincs, mert Schmitt olimpikont nem Orbán kormányfő jelölte, hanem Viktor, a pártelnök.
Elsőre le sem esett. Úgy voltam vele, mint szoktam lenni ókor, ha hülyeséget beszél. Egyik fülemen be, a másikon meg ki. Sokszor vagyok így vele az utóbbi időben.
Nem csak vele. Egyszóval belőle is kettő van. Mármint OV-ból.
Aztán kicsit belegondoltam és rájöttem valamire ....

Ezek így szaporodnak! Ba...meg! Ügyes. Roppant mód ügyes. Ebből a szóvivőből is kettő van. Van Giró-Szász a kormányszóvivő, meg van az András. akinek a volt cége ugye nyerésben van, de hát ehhez a kormányszó cipelésének semmi köze.
Avagy ott van a ........ Na, de minek ide még több avagy? Ennyi nem elég?
Dehogynem! Pláne, ha kettő is van belőlük. Egy testben két ... Na de milyen lelkek? Megszállottak?

"A megszállottság nagyjából az, ha egy földi testben élő ember tudatába, idegrendszerébe, testébe behatol egy nem földi testben élő lény, és olyan gondolatokra, tettekre ösztönzi, kényszeríti, amelyek akaratával ellenkeznek, önmagára és másokra nézve káros vagy romboló hatásúak."

Hát itt az igazi nagy baj! Rohadt nagy baj!
Mert ezeknek a testébe, nem egy nem földi lélek költözik -hanem nagyon is e világi- és gondolataik, tetteik nem ellenkeznek az akaratukkal. Sőt! Amúgy meg szarnak bele, hogy másokra nézvést káros és romboló. mert szent meggyőződésük hogy önmaguk sérthetetlenek. Megszállottan hisznek ebben. És másban is.
És igazuk van és azok. Sérthetetlenek. Lehetnek, mert hagyjuk sértetlen a sérelmeket.

2 megjegyzés:

  1. Sérthetetlenek? Azt hiszik magukról. Saját maguknak az elveszejtői, csak még nem tudnak róla. (Legalább is én nem veszem észre.) Amit folytatnak, az egy nagyon lassú kiterjesztett öngyilkosság. Akire kiterjesztik, ránk, mi előbb végezzük, mint ők. (Én biztos.)

    VálaszTörlés
  2. Kunderai kép. Ha a tehetségtelenség szorgalommal párosul...

    VálaszTörlés