Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. július 6., péntek

Bűnbánat

Buci! Buci! Eddig tartott a bűnbánat? A vezeklés? A jó út? A hír -ha igaz-, cserbenhagyta a drogprevenciós alapítványt. És miért is ne lenne igaz? Azért az alapítvány szakmai igazgatójáról nem feltételezem, hogy csak úgy beszél a vakvilágba és vádaskodik. Miért tenné?
Azért teszi, mert Stohl eltűnt -számára és a drogosok számára legalább is-, mint az aranyóra.
Sok a meló, elhalmozzák vele. Nyilatkozza Buci. Igaz lehet, sőt bizonyára igaz is. Ezt sincs okom kétségbe vonni, mert miért is mondana ilyet, ha nem így lenne? Leinformálható dolog.
 De azért ez nem ennyire egyszerű. Azt tudhatni -az első balesete okán- mennyit is ér egy Stohl féle fogadkozás, mennyit ér a szava. De bevette mindenki és bocsánatot nyert. Mint ahogy a részeg és belőtt állapotban megejtett vadásztivornyázás után is bocsánatot nyert, vagy legalább is neki elnézték, nem hánytorgatták sokáig. És biztosan voltak más ügyek is. Beszívottan történő vezetések, tivornyák, balhék bizonyosan. Tudom. Aki piásan egyszer volán mögé ül és nem bukik meg, az máskor is beül.
Ez az egyik különbség! Mert Buci lebukik és mégis beült. Újra és újra. Addig, mígnem .... tudjuk hisz. Azt most hagyom is, hogy mennyire gerinces húzás volt megpróbálni elvitetni a balhét mással, de utána a bűnbánat .....
Én akkor is azt mondtam, számító! "kutyából nem lesz szalonna." Ha a páclét állja is, hát a füstölőről már biztosan elugrik. Úgy tűnik, Buci elugrik.
Hisz elért már mindent, mit ebben az ügyben elérhetett. Csökkentett büntetés a bírótól, teljes bűnbocsánat és töretlen népszerűség az emberektől.
Folytatódhat az élet, jöhet a hajtás. Az vitte el a drogig, meg a piáig. És vitte tovább ....
Ez egyszer, ne legyen igazam!
.

5 megjegyzés:

  1. Józsi! Kár erre a szemétládára még pár másodpercet is pazarolni, nemhogy a Te jobbnál jobb írásaid terhére foglalkozni vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem kikívánkozott belőle, inkább az elv miatt!

      Törlés
  2. Nagyon szépen köszönöm a méltatást Józsi! :)
    Na igen. Kikívánkozott. :)

    VálaszTörlés
  3. Volt valakinek egy percig is kétsége ? A legnagyobb baj az, hogy a következő potenciális áldozata is vétlen szenvedő lesz. A többi nem számít.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kétségem nem , csak reményem hogy ha már az adott szó nem is jelent neki sokat, hát egy ország tudtával kötött szerződés, már csak jelent valamit!

      Törlés