Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. szeptember 13., csütörtök

"Bohócköpet" -2-

Tudom, tudom! Sokan unják már ezt a témát. Pedig még sokáig lesz terítéken.
Nem nálam, hanem a hazai és a világpolitika asztalain.
Jól mintázza ez az eset a hazai hatalom centralizáltságát.
Ráadásul nem egy szervezet, hanem egy ember kezében (fejében?) központosul.

Maga Orbán ismerte el, hogy mint minden kormányzati döntésben, ebben is ő mondta ki a végső szót. Ismétlem: mint minden ..! Kissé fura, hogy miközben Orbán a nemzetközi jogra hivatkozik az ügyben -mármint nem sértett nemzetközi jogot- ugyanakkor a hazaira szokása szerint fittyet hányt.
Ugyanis a döntés nem az ő kompetenciája. Naná! Fittyet hányt mindenki -belsőre és külsőre egyaránt- ellenvéleményére, döntött, utasítást adott és mással meg aláíratta. Mellesleg mondom, eddig olyan előzetes vélemény még nem vált ismertté, ami támogatta volna a kiadatást. Tehát Orbán -"jó szokása" szerint- megint szembement mindenkivel. Miért? Ennyi esze van? Illetve ennyi sincs? Vagy van valami a háttérben, amiről csak ő tudott, ő remélt? Itt a másik nagy kártétele. Táptalajt szórt megint az összeesküvés elméletek gyártóinak. Meglehet a maggal együtt szórta.

Azért azt el kell ismerni, egyben s másban Orbán zseniális. Például a közvetlen hívei összeválogatásában. Most is összezárnak és senki nem beszél ki. Orbán sikerrel gyűjtötte össze azokat, kik annyira rettegnek a baloldal újbóli hatalomra kerülésétől és annyira vágyják a saját hatalmukat, hogy ennek érdekében bármit megtesznek, elnéznek, elhallgatnak. Nekik már olyan nincs, ami szent!

Az ellenzék tevékenységén, megnyilatkozásain meg -már megbocsássanak- röhögnöm kell! Orbán mondjon le. No meg hogy a Fidesz frakcióhoz fordulnak, fékezzék már kicsit, ha a kormány nem tudja. Ez valami vicc? A pártot ugyan úgy irányítja, dirigálja mint a kormánytagokat. Én magyarázzam, hogy olyan mint Fidesz, Fidesz frakció és Fidesz vezette kormány csak elvben létezik mint külön egységek?

Mint ahogy jelenleg a  demokrácia is csak elvben létezik. Az nem demokrácia, hogy bárki, bármit szabadon beszélhet, írhat, közzétehet. Mint ahogy a kormány ezzel nyugtatgatja is a berzenkedőket! Demokrácia akkor lenne, ha lenne -az ellen oldalakon is- aki meghallja, megfontolja, megvitatja, esetleg figyelembe is veszi ezeket a véleményeket. Nincs kommunikáció, csak duma van!

Mellesleg mondva, nem a demokrácia léte mellett szól az sem, hogy a felmérések szerint a "zemberek" majd hetven százaléka az előzetes regisztráció ellen van, de ez a felmérés Orbánt és csapatait nem hatja meg. Még konkrét parlamenti beterjesztés nincs is, de már azt mondják: -márpedig lesz regisztrálás!
.

4 megjegyzés:

  1. A demokrácia ma azt jelenti, hogy beszélhet bárki bármit, senki sem hallgat senkire! Továbbá lehet szavazni, de választani már nem, mert nincs miben válogatni! ha pedig lenne, akkor is csak végrehajtót vagy helytartót lehetne, akkor pedig máris megint mindegy. Képviselet már nincs, mert ahhoz egyszer lennie kellene egy képnek, aminek láttán a tömegeknek azt nem inkább beverni lenne kedve. Az ilyen képtelenségnek a csúcsa az, mikor egy ilyen nemlétező képpel van képük kiállni, és képtelenségeket képesek az elképedt nép képébe mondani, mitől az képzelegni kezd, mert soha nincs képben, és végül, elképesztő módon, képes rájuk szavazni!
    El tudjátok mindezt képzelni, mert én is igyekeztem eléggé képletesen képet festeni a demokratikus képtelenségekről, a sajátosan elképesztő magyarázatommal? Mindezt persze csak azért, hogy képben legyetek ti is!
    Most már jöhet a baltás ember, mert én elrohantam! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerény képességeimmel képes voltam képletes képeid képbe helyezésére, ezért nem is kerültem képzavarba. :)

      Törlés
  2. Igen, erre mi mind képesek vagyunk mostanában, mert mi sokoldalúan vagyunk képzettek, mert nem képtárban nőttünk fel, és az sem volt egy képregény! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Való igaz. A képzés és a vele szerzett képesség képessé tesz a szinte már képtelennél is képtelenebb képi látásmódra. :)

      Törlés