Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. szeptember 30., vasárnap

Murányi ...

Tulajdonképp, ha nem hazánkban -Magyarországon- hangozna el egy ilyen kijelentés, akkor azt mondanám: -szóra sem érdemes! Pontosabban, nem is lenne érdemes szót vesztegetni egy olyan emberre - pláne nem mivel politikus- aki ennyire barom kijelentésre meri ragadtatni magát. Mert máshol azt hiszem helyretennék. Az agyát már nem, mert azt fogjuk rá a korára.
Idővel ami meglágyulhat, az esetleg meg is lágyul.
Ha lenne még valaki e honban, ki nem tudja miről beszélek, ím ezt mondta Murányi:
-"nincs szebb dolog a világon, mint kommunistát lőni."

Egy két régi mondás jut eszembe róla.

Először is, amiért muszáj erre -nem csak orvosi értelemben- szót vesztegetni?
Mert ez az alak országgyűlési képviselő és egy törvényesen bejegyzett párt alelnöke.
És sajnos ebben a minőségekben ő szót kaphat, kap és egyesek még figyelnek is rá. Sőt. Kap még média nyilvánosságot is. Sajnos azt kell mondjam fenn áll a veszélye annak: -"egy bolond százat csinál!"

A másik mondás már talán nem annyira ismert, de idevág.
Jelesül az: -"ha a hülyesége hajtaná a kerékpárját, akkor neki dombnak felfelé is húznia kellene a fékkarokat!" Így van, mert ahol alelnök, ott díjazzák az ilyen baromságokat, ott minél nagyobb hülyeségek kimondására merészkedik valaki, annál nagyobbnak tekintik.

Talán szintén kevésbé ismert kiszólás: -"ha a hülyesége fájna neki, egész nap üvöltene kínjában." De sajnos nem fáj neki és mégis ordibál. Szerteszét ordibálja veszélyes sületlenségeit hallgatósága körében, ahol a hozzáhasonlóak meg széthordják.
Hiába kérem! Ahol a szél összehordja a szemetet, ott szét is!

Még egy, ez tán még inkább a feledés homályába süllyedt mondás. Csak mert nagyon idevág Murányi! -"Okádnom kell mint a murányi kutya!"
Az ilyen emberektől és a beszédjüktől okádnom kell Murányi ...!

Végezetül egy kérdés. Én is úgy tudom, hogy kommunisták ebben az országban már nincsenek, csak volt kommunisták. Azok viszont a legnagyobb létszámban a Fidesz és a Jobbik soraiban. Kérdésem a következő!
Akkor most "kilövési engedélyt" adnak ki egymásra?
.

4 megjegyzés:

  1. Ezért élünk ilyen világban, ahol minden napra esik legalább két gyilkosság, és lehet, hogy keveset mondtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet hogy keveset mondtál. De én is visszafogtam magam.

      Törlés
  2. Azért veszélyes minden ideológia, mert a követőiből könnyen lesznek szélsőséges akarnokok.
    A kommunista kiáltvány nekünk iskolai tananyag volt. Persze egy szóra sem emlékszem belőle. De rákerestem.
    "I. Burzsoák és proletárok
    Minden eddigi társadalom története osztályharcok története. Elnyomó és elnyomott ellentéte, szakadatlan harca, mely az egész társadalom forradalmi átalakulásával végződik vagy a két osztály pusztulásával. A hűbéri társadalomból jött létre a modern polgári társadalom, mely két nagy osztályra szakadt a burzsoáziára és a proletariátusra.
    Jobbágy, középkori városlakó, burzsoá. Felfedezések, gyarmatosítások hatása: céhek, manufaktúrák és gőzgép, gyárak, ipari termelés. Nagyipar és világpiac. Ipar korlátlan fejlődése a burzsoázia minden más osztályt háttérbe szorított. A hűbériség alatt elnyomott majd fokozatosan felemelkedett, szétrombolta a hűbéri rendszert, és leleplezett kizsákmányolás helyett nyílt. Mindent fizetett bérmunkává alacsonyított le. Családot pénzviszonyokra redukálta. Megmutatta, mit tud az emberi tevékenység létrehozni: termelési szerszámok, viszonyok forradalmasítása, és ezzel társadalmi viszonyok változtatása. Korábbi termelési viszonyok megmerevedtek, az első osztály, amelyik folyamatosan változtat.
    A világ összes országát megszállja, és saját termelési viszonyait elülteti, kozmopolitává teszi. Nemzeti iparok elhalása. Nemzetközi piacra termelés. Új szükségletek létrehozása, melyet csak távoli országok tudnak kielégíteni. Nemzetek sokoldalú érintkezése és függése, mind anyagi, mind szellemi termékek tekintetében. Kialakul a világirodalom. Gyorsan civilizál mindenhol: egyre jobb termelő eszközök, gyors közlekedés, olcsó árak. Ha valaki nem csatlakozik, tönkremegy."
    Nem másolom be az egészet, csak arra kérném a kommunistákra éhező vadászokat, hogy értelmezzék is a szöveget. Hátha van benne mának szóló üzenet is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Inkább van benne a mának is szóló üzenet, mint a puskagolyóban!

      Törlés