Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. december 7., péntek

Tíz százalék

Nahát! Ez egy ilyen nap. Mindenhol csak a tíz százalékokba botlok. Aki nem érti vessen magára! Vagy rám. Követ? Hát kövessen.
Nos a helyzet az, hogy most a villany és a gáz árának tíz százalékos árcsökkenéséről beszélek. Januártól. Azóta hogy először hallgattam is azon gondolkodom, hol fogjuk ezt megfizetni?
Vagy már meg is fizettük? Meg.
De van ennél egyszerűbb gondolatom is. ...
Jönnek a választások. Közelednek. Most adni kell. Azt nem, amit kér a nép, hanem azt, amit adni tudnak. Természetesen más zsebéből és más kontójára. Rosszindulatú lennék? Ugyan-ugyan!
Na jó. Menjünk rá a témára kicsit, aztán szabad a vásár: mi is vagyok?

Áldásos kormányunk- áldott vezére irányításával-, eddigi tevékenysége során felnyomta az áfákat és ennek "ellensúlyozására" a bérek vásárlóértékét hagyta szépen leromlani. Tehát? Tehát a kérdés azon része megválaszolástis nyert, mely szerint már megfizettük előre. Mr. Tíz Százalék! De meg ám! Részben legalább is.

Oszt mi lesz ezután? Az lesz, hogy berágnak megint a szolgáltatást végző cégek és reváns lesz. Nem lesz? De lesz! Ha nem is azonnal, de lesz. Látott már valaki olyan céget amelyik lemond a nyereségéről? Ugye nem?
Olyant láttam, amelyiknek nincs is, de arról lemond. Nem hülyéskedek! Ott a BKK. Nekik nincs, de annak kontójára kisuvasztanak a Vitézi Dávidnak tíz millát. Mert megérdemli!
Visszatérve. Vissza fogják szerezni. Ha máshogy nem, hát akkor majd leépítgetnek, vagy visszacsípnek kicsit a bérekből. Nem a "Vitézekéből"! Ó nem.
Meg esetleg megvágják, elodázzák a beruházásokat. S ha emiatt lepukkan a szolgáltatás és ott marad a fogyasztó villany vagy gáz nélkül? Ja kérem! Kis pénz, kis szolgáltatás. De van Nagy Vezír!
"a közszolgáltatások nem arra valók, hogy abból valaki pénzt keressen, ez a szektor nem a profit világa". (mondá Orbán V.) V mint Viktor, Vezér, Víva V ..)
Ollé! És nem szakadt rá a ... Igaz a közszolgákról nem beszélt. Ott lehet pénzt keresni. Lehet bíz'a sőt még profitot is lehet.
Na és persze a ház bejáratáig aszfaltoztatni terven felül és más kontójára.

Oszt ott van még a meghúzott cégek társasági adója. Hja kérem! Ha kevesebb lesz a bevételük, akkor kevesebb adót is fognak becsengetni. Becslések szerint ez akár lehet 20-25 milliárd is.
Na! Ha ők ennyivel kevesebbet csengetnek ... akkor nekünk meg harangoztak! Miért?
Azért, mert a központi költségvetés minden kiesését be kell fizetnünk. ...  Fi-zet-nünk! ... Nem nekik! Nem a "Vitézieknek", nem a "V"-knek, nem az aszfaltos "Zsigáknak"!
Eddig is így volt. Nem? De.

Viszont lehet éljenezni és szeretett "Vezérünk" gondolati lábnyomát is -az ő fejéből pattant ki- áldani, mert januártól tíz százalékkal kevesebbet kell fizetni gázért, villanyért.
És ez a lényeg! Nem hiszitek? Higgyétek!
Mert ide a rozsdás bökőt, hogy a választásokig még kurva sokszor fog elhangzani: -"ilyet előttünk nem tett még egy kormány sem a "zemberekért"!"
És ugye a "zember" olyan, csak a szépre emlékszik.

Szép emlék, avagy sem, fizetni kell. Ezért is. Mert ki is mondta? ... Mindegy. ... "Semmi nincs ingyen." "Mindenért fizetni kell." ... És mindenért megfizetni is.
Ez utóbbit tudom, ezt én mondom.
.

6 megjegyzés:

  1. Nem szeretem az ilyen fizetéseket (gyanítom más sem).Bornemissza kibelezett tüzes kerek itt szimbólum?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valami olyasféle. Igaz többféleképp is lehet értelmezni, de én bízok ... :))

      Törlés
  2. És még milyen sokan tudjuk! Meglehet eljön az idő, amikor nem lesz miből, persze ez sem mindenkinek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nem lesz miből, akkor nekik meg nem lesz mit. És akkor a kör bezárult. Nekik is ...

      Törlés