Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2017. október 5., csütörtök

A kihívó (Jobbik?)

Egyre többen tartják a Jobbikot a Fidesz legerősebb, tehát első számú kihívójának.
Ezt megértem, ezt nem is vitatom.
De!
Volner szerint egyre több baloldali értelmiségi jelzi feléjük támogatását. Merthogy a baloldali szavazók közül egyre többen ismerik fel, hogy a baloldal tele van kollaboráló politikusokkal.

A végét nem vitatom, mert nem vagyok benne a brancsban, az elejét viszont igen!

Egészen konkrétan, azt nem vitatom, hogy lehet egy rakás kollaboráló politikus a baloldalon, ellenben a baloldalinak nevezett értelmiségiek Jobbik támogatását vitatom!

Mégpedig azért, mert ha egy értelmiségi hirtelen a Jobbikhoz ezáltal a szélsőjobbhoz húz, akkor az soha nem volt baloldali!
Értelmiségi volt, most is az, maradhat is, de baloldali érzelmű soha nem volt!
Megkockáztatnám, nem csak baloldali nem, de demokrata sem volt soha!
Egy demokrata lehet baloldali beállítottságú, lehet jobboldali beállítottságú, de szélső nem! Sem szélsőjobbos, sem szélsőbalos! Szerintem nem!

Nézzük a palettát. Jelenleg van egy nagyon erős szélsőjobbos erő kormányon, van egy erős szélsőjobbos kihívója, van két közepesen erős magát balosnak mondó torzsalkodó, van úgy tán kettő egyenlőre gyengécske de nem elutasító kormányváltó szándékú erő és van úgy tán kettő kormányváltó szándékú, de mindenkit kirekesztő erő.

Ez utóbbiak, kik mindenkit kirekesztenek, ugyan mitől lennének jobbak ...?
A palettán azért van demokratikus erő. Csak nem túlerő, még csak nem is túlzottan erő.
Demokratikus ámde nem mondható balosnak. Legfeljebb vannak baloldali értékeik.
Van egyáltalán baloldali erő, vagy csak olyan amelyik magát annak vallja de a valóságban csak hordoz bizonyos baloldali értékeket?

A Volner által említett értelmiségiek nem balról húznak a szélsőjobb felé, hanem pusztán megint az erőt mutatók felé húznak. S azért a Jobbik felé, mert ők mutatnak igazi erőt a Fideszen kívül, de a Fidesz leszerepelt.

Sajnos ezek az értelmiségiek ha valaha is lett volna baloldali vénájuk, vagy akár csak demokrata vénájuk akkor nem a Jobbik felé húznának. Lenne hová húzni!

Így vagy nem lesz kormányváltás, vagy ha igen akkor minek?

2 megjegyzés:

  1. Én ezzel a kampányotokkal már úgy vagyok mint az Ewing család sorozatában a JR és Bobby közti örökös vitával: amikor rájöttem, hogy Bobby egy született balfasz, elkezdtem élvezni JR húzásait. Van egy szintje a balfaszságnak, amin már csak röhögni lehet, nos a baloldallal ez a helyzet felétek. Szerintem nyugodtan berendezkedhettek egy újabb és ezennel örökös fidesz uralomra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértünk! Tökéletesen egyetértek veled. Azon is, hogy már csak röhögni lehet rajtuk és sajnos azzal is, hogy lassan szoktathatjuk magunk a gondolathoz.

      Törlés