Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2017. december 15., péntek

Részemről a ... részemről nincs fáklyás menet!

Csak úgy mondom. Semmi különös. Ebben az országban már semmi nem lehet különös.
Itt már csak az van, hogy ez van!
A kép magáért beszél! De!
Azért halkan, csak úgy mondom.

A karácsony az ugye a szeretet ünnepe.
Ettől persze az én adómból magát emígy népszerűsítő polgármestert szeretni nem kell,
de a jókívánság azért elfogadható.
Egy pillanatnyi békesség! A "fegyvernyugvás" nem jelent megadást, csak egy kis "fegyvernyugalmat" egy kis békességet.

Ha már a reklámanyagok közé kihajított leveleknél tartunk. Orbán 2,3 millió magyar véleménye. Nos a helyzet az, hogy az ő konzultációs leveleit ennél sokkal nagyobb számmal láttam a szemétben. Mi következhet ebből? Kell egy-egy hithű aki összeszedi lépcsőházanként majd kitölti és visszaküldi mindenkiét. Elképzelhetetlen? Nem! Nagyon is elképzelhető. Én ezt még magánszorgalomban is el tudom képzelni. Némelyik hithű polgártársam vakbuzgóságát, beszűkülését elhallgatva nagyon is el tudom képzelni azt is, hogy nem is kell erre egyeseket felkérni, megbízni.
Oszt akkor mennyi az annyi? Soha nem fog kiderülni. Viszont ez, meg az internetes csalhatóság, meg az összesítés ellenőrizhetetlensége jogosan kérdőjelezi meg.
Orbán vitte a 2,3 millió véleményt, csak azt nem tudni, az hány állampolgár véleménye?

Jobbik. Fáklyás felvonulás. Szép dolog a kiállás az igazság mellett. Szép dolog a kiállás a demokráciáért! Szép dolog a szolidaritás De! Azért vannak ennek ... khmm!
Tán ne feledkezzünk meg arról, hogy arról a Jobbikról beszélünk akik nem csak tétlen szemlélői voltak a nyolc évnyi Fidesz demokrácia bontó ámokfutásnak, de némelykor segítő részesei is. Támogatói, segítői!
A Jobbik asszisztált, mi több cinkostárs volt a jogállam visszabontásakor, most pedig ugye cinkosból lett szenvedő fél. Az a Jobbik siránkozik, hogy pártállami módszerekkel akarják ellehetetleníteni a jövő évi országgyűlési választáson az indulásuk, amelyik Jobbik a parlamentben követelte egy másik ellenzéki párt feloszlatását, betiltását!
Most akkor sírjak, vagy nevessek? Nevetek. Akasztják a hóhért!
Bizony! Így ahogy mondom! Akasztják ..., mert szikrányit nem különb mint a Fidesz.
Az meg már bájos, hogy egy a pártvezetője által is nem demokratikusnak mondott antiszemita párt vezetői úgy sikítanak a demokráciáért, mint a körfűrész a kemény fában! Kemény ugye? Akkor most küzdjetek meg!
Nélkülem. Mert én ugyan megértelek benneteket, de nem támogatlak.
Sem szóval, sem tettel. Tettel meg pláne nem, mert egy olyan országban ahol a pártfinanszírozás rendszere teljesen átláthatatlan, ott tőlem pénzt erre egyik se várjon!
Pártfinanszírozás rendszere. Ez a két szó így együtt egyszerűen röhejes!

Ha már Jobbik, ha már Vona. Ha már párt, ha már politikus!
Mára eljutottam oda, hogy úgy mint párt, úgy mint pártban már gondolkodni sem vagyok hajlandó. Minek? Ezek a pártok egytől egyig a saját érdekeik, érdekköreik, érdekembereik érdekében képesek csak gondolkodni. Szűk érdekek kiszolgálói!
Egyiket sem érdekli sem az állam, sem az ország, sem az emberek!
Politikusok vannak kik nem így képzelnék, de egy fecske sem tud nyarat csinálni. Kettő sem! Az érdekessége az, hogy szinte minden pártban akadnak olyan politikusok kik többre lennének hivatottak. Csak pont az a baj, hogy külön pártban vannak és ott elszigetelődnek. Alárendelődik a pártfegyelemnek. Azért arra is figyelek, ne tévesszen meg egy politikus sem a pillanatnyi létével, véleményével, magatartásával. Mint Vona. Vannak igen jó gondolatai, igen jó meglátásai, igen jó elképzelései.
De attól ő még nem lesz demokrata hogy most az után siránkozik.
Mihelyt kézbe kapná  demokráciát, hát szétkapná mint majom a háziszőttest!
Valaha ugye, Orbán is liberális arcot mutatott. Most pedig, ha tehetné, kiirtaná akkori lénye tanúit is. Ha tehetné. Jövő évtől majd teheti is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése