Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. december 10., kedd

Közlekedési morál az mi?

2019.12.10. Kaposvár

Ötös! Azt nem tudom, hogy miért pont az ötös kell látszódjon, de annyi látszik. Ez az egy szál árva ötös viszont kevés egy rendszámnak.
Valamikor ezért is "haraptak" a közlekedési rendőrök. Gondolom ma is, ha észreveszik.


De nem veszik. Hogy miért? Nagyon ne is feszegessük. Lassan a rendőr is "hiánycikk" lesz.
A jó meg pláne! Mert hát, sajnos nem ment fel az áruk bérben.

De nehogy valaki is azt gondolja, én most ezt az autóst akarom itt vegzálni. Eszemben sincs! Számos oka lehet annak, ha egy autó így télvíz kezdetén mérhetetlenül retkes lesz. Nem ez a közlekedési morál mércéje. De nem ám!
A tegnapiak, akikkel összeakadtam az esőben, na ők igen. Néha nem is igen értem, minek kepesztetünk itt oly sokan a változásért amikor akkora nagy a jólét, hogy Kaposváron is, rengetegen veszik elő esőben a kocsijukat esernyő helyett.
Bár most már napközben is elképesztő kupleráj uralja a kaposvári közlekedést, amit csak fokoznak a teszetosza rutintalanok és pláne a szabályszegők.
Minek ide rendszerváltás amikor már akkora a jólét, hogy két héttel Karácsony előtt elözönlik a bevásárlók a várost? Természetesen autóval. Ha eddig nem is, most kell a kocsi. Sok a cucc. Kevés a rutin, a tolerancia, az előzékenység.
Általában kibaszottul magányosnak érzem magam még ezekben a nagy tülekedésekben is, mert alig látok partnereket.

4 megjegyzés:

  1. Mert válogatnak, és válogathatnak,megválogatnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos az is előfordul, de a fő gond a létszámhiány.

      Törlés
  2. Budapesthez képest még mindig a nyugalom fellegvára, üres utakkal Kaposvár. Szóval mindig van lejjebb, én sokkal szívesebben közlekednék Kaposváron.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem osztom a véleményt. Az elmúlt hónapban háromszor voltam Budapesten, egy-egy alkalommal napokig, a csúcs-időszakokat leszámítva amikor araszolni kell, az ottani közlekedési morál jobb.

      Törlés