Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. december 29., vasárnap

Mikor megáll az élet

2019.12.29.
Kaposvár

Jó azt tudni, hogy egy olyan országban éljük le életünk, ahol vannak időszakok, és néha történések, amikor "megáll az élet". Mikor már a fű sem nő.
Például, ha két nap alatt leesik két centi hó, akkor megáll a tömegközlekedés, vagy ha két óra alatt leesik ennyi esőből akkor épületeket zár körbe, szigetel el, és utakat borít be, vagy ha két napig fúj egyvégtében a negyven kilométeres szél, akkor olyan áramszünetek is lehetnek mint a föld másik oldalán hurrikánok után.
Megjegyzem, negyvenes szélben kis hóviharral megtámogatva én még pergetni szoktam: -Hósüllő-, nyílt vízen. Igaz! Ott nincs áram.
Áram nélkül amúgy sincs élet. Mifelénk.
Az igazi gáz akkor lesz, ha a megálló életek "randevúznak". Mint most.
Rövidke áramkimaradások, kicsúcsosodó túláram lökésekkel, és már kuszálja is össze a memóriákat. Például a kazánokban. A távfűtés még csak-csak, mert ahogy a légtérben süvítő szél mellé kezd besorolni a közelgő botrány szele, hát előkerül a szolgáltató és megold. Csak idő kell neki. Tudjuk. A csodához idő kell.
"A lehetetlent azonnal megoldjuk, a csodára kicsit várni kell."
A nem távfűtősöknek, hanem az egyedi kazánnal bíróknak, nem kicsit kell várni.
Mert ugye így a karácsonyban, Szilveszterben, meg közte, meg még egy kicsit az új esztendőben a fű sem nő. Megáll az élet. Hatodikáig ne is reménykedj! Legfeljebb ha működik a sógor-komaság, haverság, jó barátság. Ha közülük valaki megkerül és ért is hozzá, és alkatrészigény sem lép fel, akkor közelebb a csoda.
Mert ugye, a helyzet az ezeknél a modern kazánokkal, no meg a modern programozható termosztátokkal, hogy egy áramlökés, vagy csak összekuszálja kicsit a memóriájukat, rosszabb esetben kinyírja a vezérlőpanelt és akkor "konyec".
Mert hol jutni hozzá új vezérlőpanelhez? Bizony, bizony! Szakszervizben. Csak hát az meg a megálló időben nincs. Illetve van, de ott sem nő a fű!
Szerencsénk volt. Megúszta a panel -lekopogom- hozzáértő jó kolléga, haver is volt elérhető közelségben, és, "hála Imhotepnek", meg a szakértelmének, megoldotta.

Ehhez aztán, részemről már más nem is kell: „Boldog új évet kívánok!” Mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése